Doktorlar gözlerine inanamadı...

Van'da iğne yutma şikayeti sebebiyle hastaneye giden 24 yaşındaki genç kadının midesinden 158 adet yabancı cisim çıkarıldı.

YAŞAM 18.07.2022, 18:40
Doktorlar gözlerine inanamadı...

Psikolojik problemleri olduğu belirtilen kadın, iğne yutmayla ilişkili olarak karnındaki ağrı sebebiyle yakınları tarafından hastaneye götürüldü.

Acil servis bölümünde gerçekleştirilen kontrollerin akabinde röntgeni çekilen kadının midesinde çok sayıda yabancı cisim olduğu tespit edildi.

158 adet cisim çıkarıldı

Genel cerrahi bölümünde ivedilikle operasyona alınan genç kadının midesinden, anahtar, vida, iğne, çivi, cımbız, meyve bıçağı, çakı ve tırnak makası gibi toplam 158 adet cisim çıkarıldı.

Yaklaşık olarak 2,5 saat süren operasyonun akabinde normal servise alınan hasta, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu.

"Şoke olduk"

Operasyonu giren Op. Dr. Yusuf Tekeş, psikolojik problemleri olan hastanın iğne yutma şikayeti sebebiyle hastaneye başvurduğunu ifade etti.

Gerçekleştirdikleri kontrollerde genç kadının midesinde topaklaşmış vaziyette yabancı cisimlere rastladıklarını aktaran Tekeş, "Açık söylemek gerekirse ben de ilk etapta inanmadım. Endoskopi ile çıkarmayı düşündük ancak iğne çok büyük olduğu için operasyona aldık. Operasyonda bizi şoke eden manzarayla karşı karşıya kaldık. Farklı büyüklükte toplam 158 adet yabancı cisim vardı. Tümünü çıkardık. Hastamızın genel sağlık durumu gayet iyi." şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Fatih 2 yıl önce
Yalan haber MK