Doğum yapan karısını bıçaklamıştı! Şok açıklama geldi

Gaziantep’te yaklaşık iki ay önce doğum yapan eşini hastanede bıçaklayarak yaralayan kişi, bugün görülen davada, "Eve dönmesi için korkutmak istedim. İsteseydim üçünü de öldürürdüm." dedi. Mahkeme heyeti tarafından şahsın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

YAŞAM 22.10.2019, 16:27
Doğum yapan karısını bıçaklamıştı! Şok açıklama geldi

Gaziantep'te 23 Ağustos 2019 tarihinde Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler ek binasında doğum yapan 8 yıllık karısı Güldane Y.'yi 7 yerinden bıçaklayan Ahmet Y., Gaziantep Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı. Davacı Güldane Y. ile şahitleri olan ablası ve annesinin iddiaları dinlendi. Sanık Ahmet Y. de savunmasını yaptı.

"Eve dönmesi için korkutmak istedim"

Hakkındaki adam öldürmeye tam teşebbüs iddialarını kabul etmeyen Ahmet Y., amacının öldürmek olmadığını ileri sürdü. Mahkemede savunmasını yapan Ahmet Y., “Amacım öldürmek değildi. Eve dönmesi için korkutmak istedim. Ben böyle olmasını istemezdim. Öldürmek isteseydim üçünü de (Güldane Y., annesi ve ablası) orada öldürürdüm. Şu an burada benim ceza almam için yalan ifadeler kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

"Gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkarsın dedi"

Güldane Y., eşi tarafından sürekli şiddete uğradığını, bu nedenle ayrılmak istediği için böyle bir saldırıya uğradığını belirtti. Güldane Y., olay günü eşinin gündüz saatlerinde kendisini ve bebeğini ziyarete geldiğini ve o esnada ‘eve dönecek misin’ dediğini, buna olumsuz cevap vermesi nedeniyle öfkeyle hastaneden ayrıldığını belirtti. 

Güldane Y., eşinin gece 23.00 sıralarında  geldiğini ve kendisine ekmek bıçağı ile saldırdığını, "gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkarsın" dediğini ve bıçağı kalbine saplamaya çalıştığını ancak elleriyle kendisini koruyarak bunu önlediğini, ablasının da Ahmet Y’yi zor tuttuğunu kaydetti.

"Bilerek ve tasarlayarak öldürmeye çalıştı"

Olay sırasında yüzünden, kolundan, başından bıçakladığını, dişlerinin kırıldığını ve basit tıbbı müdahale ile giderilemeyecek biçimde yaralandığını aktaran Güldane Y., bu durumun raporlarda da bulunduğunu belirtti. Eşinin kendisini bilerek ve tasarlayarak öldürmeye çalıştığını ileri süren Güldane Y., eşinden şikâyetçi olduğunu ve en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

Sanığın, davacıların ve şahitlerin dinlenmesinin ardından avukatlar da savunmalarını yaptı. Savunmaların ardından davanın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine ve Sanık Ahmet Y.’nin tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

"Ben sadece adalete güveniyorum"

Duruşmanın ardından yaptığı açıklamada adalete güvendiğini kaydeden Güldane Y., "Bugün mahkememiz görüldü. Çok şükür ki adalet inşallah yerini bulacak. Ben sadece adalete güveniyorum. Bundan sonraki süreçte de adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu kadar kadın şiddetinin benle birlikte son bulmasını istiyorum. Destek olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)