Doğum sırasında depreme yakalanan doktor konuştu!

Malatya'da özel hastanede doğum yapan hastasına müdahale esnasında depreme yakalanan Dr. Miray Sekkin Eser, "Doğum ve anne söz konusu olunca önce onları düşündüm. Kendimi öteleyebilirim" dedi.

YAŞAM 26.01.2020, 20:31 26.01.2020, 22:16
Doğum sırasında depreme yakalanan doktor konuştu!

Özel bir hastanede doğum yapan hastasına müdahale sırasında depreme yakalanan Operatör Dr. Miray Sekkin Eser,  yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır kadın doğum uzmanı olarak sağlık sektöründe çalıştığını belirtti.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sırasında bir hastasının doğumunda bulunduğunu kaydeden Eser, "Takip ettiğim bir hastamızdı ve ilk gebeliğiydi. Doğum gerçekleştikten 2-3 dakika sonra deprem başladı. Şiddetli bir sarsıntı geçirdik. Çok çaresizdik. Doğum yapan anne de bebek de çaresizdi." diye konuştu.

İki ebe ve asistanı ile sakinliklerini korumaya çalıştıklarını belirten Eser, "Eğer sakinliğimizi korumasaydık, daha tehlikeli sonuçları olabilirdi. Anne ve bebek yere düşüp yaralanabilirdi. Biz kaçarken merdivende veya herhangi bir yerde sıkışıp ölebilirdik. Göçük oluşması durumunda tehlikeli olabilirdi. O anda sakin olup, saklanabileceğimiz bir yere baktık." dedi.

Sarsıntı durunca rahatladıklarını belirten Eser, deprem sonrası anne ve bebeği hasta odasına aldıklarını dile getirdi.

Eser, "Doğum ve anne söz konusu olunca önce onları düşündüm. Kendimi öteleyebilirim ama onları öteleyemeyeceğimi düşündüm. Çünkü hayati bir sonucu olabilir." diye konuştu.

Yorumlar (0)