Doğu’da koyun sürüsü karda mahsur kaldı, Batı’da deniz doldu taştı 

Ardahan’da koyun sürüsünü yaylaya çıkartan çobanlar, kara yakalandı. Hem sürüyü hem de çobanları İl Özel İdaresi ekipleri donmaktan kurtardı. Doğu’daki iller bu durumdayken Batı’nın merkezlerinden olan Antalya’da turist akını yaşanıyor. Deniz suyu sıcaklığının 26 dereceyi gördüğü meşhur Konyaaltı sahilinde yoğunluk yaşandı.  

YAŞAM 27.09.2021, 08:50
Doğu’da koyun sürüsü karda mahsur kaldı, Batı’da deniz doldu taştı 

Ardahan Hanak’a bağlı Çiçeklidağ köyü yaylasına koyun sürüsünü götüren çobanlar, kısa sürede etkisini artıran kar ve tipi sebebiyle yaylada mahsur kaldı. Telefonun çektiği ilk yerde İl Özel İdaresi ekiplerini arayıp yardım istediklerini söyleyen çobanlar, ekiplerin zamanında müdahalesi ile donmaktan son anda kurtuldu. 



Yollar kısa sürede kapandı 

Kaymakam Fatma Turhan’ın talimatı ile yaylaya çıkan ekipler, kardan kapanan yolları açtı. Yolun temizlenmesi ile çobanlar, sürüyü köye indirdi.  

İl Özel İdaresi ekiplerinin liderliğini yürüten Turgay Çelik isimli personel, kar yağışının yoğun olduğunu ve sürünün artık yaylalara gitmemesi gerektiğini belirterek herkesin sağlık durumunun iyi olduğu müjdesini verdi. 



Antalya’da, en kalabalık günlerini yaşıyor 

Ardahan başta olmak üzere doğu illerinde kar ve tipi etkili olmaya başlamışken Antalya, en kalabalık günlerini yaşıyor. 30 derece ve üstündeki sıcaklığı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, eylül ayı sonunda dahi sıcacık denize girebiliyor. Deniz suyu sıcaklığının 26 dereceyi ve nem oranının de yüzde 50’yi bulduğu Antalya’nın meşhur Konyaaltı sahili dolup taşıyor. 



Eylül ayının gözdesi su sporları oldu 

Jetski başta olmak üzere su sporlarını tercih eden turistler, paraşüt ile atlayıp doyasıya eğlendi. Sahildeki yoğunluk hem havadan hem de karadan görüntülendi.  

Yorumlar (0)