Doğu'nun gizli denizi Hazar Gölü: Akdeniz ve Ege'yi aratmadı

Havaların ısınmasıyla beraber, Türkiye'nin yarımadası konumundaki Elazığ'daki Hazar Gölü'ne vatandaşlar akın etti. Ortaya çıkan görüntüler Ege ve Akdeniz’i aratmadı. 

YAŞAM 12.07.2021, 17:37
Doğu'nun gizli denizi Hazar Gölü: Akdeniz ve Ege'yi aratmadı

Derinliği ile Türkiye’de üst sırada bulunan, 6 kilometre genişlik ve 22 kilometre uzunluğa sahip olan Hazar Gölü'nün kıyıları sıcak havaların etkisiyle birlikte tatilcilerin akınına uğradı. 

Tatilciler Hazar Gölü’nü tercih etti

Özellikle Batman, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerde bulunan vatandaşlar, denize uzak olmaları sebebiyle tatil yapmak için Hazar Gölü'nü tercih etti. Saklı kenti ve iki adası bulunan Hazar Gölü apart otel, kamp çadır alanları ile birlikte tatilcilerin gözde mekanı oldu. Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan Hazar Gölü'nde tatilcilere tekne turu, deniz bisikleti, şemsiye ve şezlong gibi imkanlar da sağlanıyor. 

“Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor”

Kısıtlamaların sona ermesiyle beraber yoğunluğun yaşandığına vurgu yapan işletme sahibi İbrahim Bahçeci, şunları söyledi:

“Artan sıcaklıklar yüzünden Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, serinlemek ve tatil yapmak için Hazar Gölü’nü tercih ediyor. Hazar Gölü, havasının ve doğasının temizliği sebebiyle insanların ilgisini çekiyor. Şu an Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayacak bir biçimde yoğunluk yaşanıyor. Bu durumdan herkes memnun bir şekilde gelip tatilini yapıyor. Kısıtlamaların sona ermesinin ardından haftanın her günü yoğun” 

“Burası sahili andırıyor”

Arkadaşlarıyla beraber Malatya’dan geldiklerini ifade eden tatilcilerden Ramazan Eser, “Buraya yüzmeye geldik. Güzel ve temiz bir yer. Biraz da kalabalık. Hava fazlasıyla sıcak. Malatya’da gölet var fakat burası gibi değil. Burası sahili andırıyor” sözlerini kullandı. 

Mehmet Ekinci ise Elazığ’ın Sivrice ilçesinin güzel bir konumda yer aldığını ve Hazar Gölü’nün, çevresinin daha da geliştirilmesi ile beraber Şile kadar iyi olabileceğini dile getirdi. 

Arkadaşlarıyla beraber tekne turu için gelen Yasir Yılmaz ise “İlk kez geliyorum, çok güzel eğlendik. Bayağı bir yoğunluk var. Suyu çok güzel” değerlendirmesini yaptı.














Yorumlar (0)