Doğu Karadeniz'e "şiddetli" ve "aşırı" yağış uyarısı!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ne bugün ve yarın için "şiddetli yağış" ve "aşırı yağış" uyarısı yapıldı.

YAŞAM 08.07.2020, 13:11
Doğu Karadeniz'e "şiddetli" ve "aşırı" yağış uyarısı!

Bugün ve yarın Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yerel olarak çok kuvvetli, çok şiddetli ve aşırı yağış öngörülüyor.

Özellikle Artvin'in kuzey ilçeleri için önemli uyarı var.

Yarın meydana gelebilecek yer yer aşırı sağanak nedeniyle ciddi problemlerin yaşanabileceği belirtiliyor ve dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bugün Ordu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane'nin Kürtün ve Torul ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Yağış miktarı ise 21-50 kilogram/metrekare olarak duyuruldu.

Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun'un doğu ilçeleri ve Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış ile gök gürültülü sağanak yağış olacak. Metrekare başına 51-100 kilogram yağışın düşmesi beklentisi başlı başına uyarı niteliği taşıyor.

Yarın da Rize'de yerel olarak şiddetli yağış ve Artvin'in kuzey ilçelerinde de yer yer aşırı yağış öngörülüyor. Metrekare başına düşmesi beklenen yağış miktarı ise en az 100 kilogram.

Yağışlar sebebiyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunun vurgulandığı açıklamada, tüm bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yorumlar (0)