Doğu'da 5 ile kar uyarısı!

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 5 kentte kar yağışı ve karla karışık yağmurun etkisini göstereceği belirtildi. Bölgede sıcaklıkların sıfırın altında 16 dereceye kadar ineceği kaydedildi.

YAŞAM 03.01.2020, 10:24
Doğu'da 5 ile kar uyarısı!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. Öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve Ağrı'da aralıklı kar yağışı, Erzincan ve Iğdır'da ise aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği bildirildi.

Buzlanma ve don görülecek

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bölgede, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 2, Erzincan'da 3, Ardahan'da 8, Erzurum'da 9, Ağrı'da 12, Kars'ta 16 derece olarak kaydedildi.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklıkları

Gün içinde en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzincan'da 7, Iğdır'da 6, Ardahan ve Erzurum'da sıfır, Kars ve Ağrı'da sıfırın altında 4 dereceye düşecek.

Bölgede kar kalınlıkları

Bölgede kar kalınlıkları Erzurum ve Kars'ta 4, Ağrı'da 10, Ergan Kayak Merkezi'nde 28, Palandöken Kayak Merkezi'nde 41, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 48 santimetre olarak belirlendi.

Yorumlar (0)