Doğu Anadolu'ya gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'ne gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren geliyor.

YAŞAM 21.06.2020, 12:01
Doğu Anadolu'ya gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış oluşacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık mevsim normallerinin 2 ila 5 derece gerisinde olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde, rüzgârın kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığının Ardahan'da 5 °C, Erzurum’da 7 °C, Kars'ta 7 °C, Ağrı'da 9 °C, Erzincan'da 12 °C, Tunceli'de 13 °C ve Iğdır'da 16 °C olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık Tunceli'de 29 °C, Iğdır'da 27 °C, Erzincan'da 25 °C, Ağrı'da 23 °C, Kars'ta 22 °C, Ardahan'da 21 °C ve Erzurum'da  °C 20 olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli yağmur beklendiği için, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, rüzgâr ve doluya gibi olumsuzlar olabilir.

Meteoroloji bu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasının yararlı olacağı tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar (0)