Diyarbakırlı gol kraliçesinin tek hayali Galatasaray’da oynamak

Turkcell Kadın Futbol Ligi'nde geçen sezonki performansıyla gol kraliçesi olan futbolcu Zelal Baturay, Diyarbakır’da keşfedilerek futbolda önemli bir kariyere sahip oldu. Baturay hayatını değiştiren önemli olayları ve genelde erkeklerin dünyası olarak düşünülen futbol sektöründe yaşadığı zorlukları anlattı.

YAŞAM 29.09.2021, 11:25
Diyarbakırlı gol kraliçesinin tek hayali Galatasaray’da oynamak

 O 25 yaşında Diyarbakır’da kadın futbolunun gururu olmuş bir sporcu… Çevrenin baskısı, maddi zorluklar, babasının kaybı ve Türkiye’de henüz gelişme aşamasında olan kadın futbolunda tüm bu sıkıntıları atlatarak kendine önemli bir yer edinen 25 yaşındaki Zelal Baturay, artık büyük kulüplerin de göz hapsinde. 

Kendinin bildi bileli hep gönlünde futbolun yattığı söyleyen, dört çocuklu ailenin tek kız çocuğu olan Zelal, “küçüklüğümde bebekle bile oynamadım. O zamanlar tek derdim ağabeylerim ve kardeşlerimle sokakta futbol oynayabilmekti. Sonra beni bir gün hocalar gördü ve beni antrenmana davet etti. Erkek takımıyla antrenmana çıktım. Daha sonraki süreçte de 2009 yılında lisansımı aldım” açıklamasını yaptı.

 Erkeklerle aynı ortamda olmasının onu hırslandırdığını vurgulayan Zelal erkeklerle antrenman yapmanın uzun vadede kendisine çok büyük faydalar sağladığını ve fiziksel olarak daha iyi gelişebildiğini söyledi. Ayrıca tekniğinin her zaman onlardan daha iyi olduğunu da sözlerine ekledi.  

Komşulardan anlamsız tepkiler

Zelal Baturay, futbolculuğa başladığı ilk zamanlarda çevre baskısı nedeniyle zor günler yaşadığını söyleyerek zaman zaman anesinden gizli şekilde antrenmanlara katıldığını anlattı. Hatta bazı komşularının ne işin var futbolda, git annene yardım et, bulaşıkları yıka dediğini asla unutmadığını da ifade etti.

Anne ve babasının kendisini her zaman desteklediğini anlatan Zelal, elde ettiği başarılarının hayata bakış açısının değiştirdiğini vurgulayarak bu başarısının Diyarbakır’da dikkat çektiğini ve kendisine kardeşlerinin arkadaşlarının gelerek onun gibi olmak için ne yapmaları gerektiğini sorduklarını anlattı. Hatta bazı annelerin “kızım da seninle gelsin oynasın” dediğini eskiden 11 kişi toplamak için ev ev gezdiklerini ve şu an bir çok şeyin çok değiştiğini ve artık bir çok takımda lisanslı en az 30 oyuncu olduğu açıklamasını yaptı.

“Bir ara futbolu bırakarak matbaacıda çalıştım”

 Zelal Baturay futbolun hayatının çok önemli bir kısmını kapladığı dile getiren güzel futbolcu babasını kaybettikten sonra futbola daha çok bağlandığını ve babasının gol kralı olduğunu görmesini çok istediğini belirtti. Geçen yıl babasını kaybettikten sonra kısa bir süre futboldan uzaklaştığını bahsederek şöyle konuştu: “İstanbul'a geldiğimde futbolu bıraktım, bir daha beni aramayın” dedim. Diyarbakır’da matbaacıda çalışmaya başladım.  Sonra hocamız arayarak 'Gel Antalya'da oyna, sonra bırakmak istiyorsan bırakırsın.' dedi. Sonra bu takımda başarılı oldum. Finale çıktık. Plaketimi ve madalyamı alarak onun ziyaretine gittim. Eminim o da orada olsaydı 'Seninle gurur duyuyorum” şeklinde duygularını açıkladı.

“Tek rüyam Galatasaray”

Zelal Baturay, Fatih Vatanspor'da oynamaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, " Ne olur ne biter bilmiyorum, kader kısmet bu işler ama kariyerimde sadece babam için Galatasaray formasını giymek isterim" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük takımların da desteklemesiyle kadın futbolunun daha da gelişeceğini belirten Zelal, "Kadın futbolu her geçen gün daha da ilerliyor, hatta geçen sezon bazı maçlar televizyondan yayımlandı. Umuyorum ki, Türkiye'de kadın futbolu çok iyi yerlere gelecek" değerlendirmesini yaptı. Ayrıca favori futbolculularının da Kevin De Bruyne ve Neymar olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)