Diyarbakır’da yağ stoklayan marketlere gece baskını

Ayçiçek yağı stoklarının yurt genelinde yetersiz olduğu yönünde haberlerin çıkması üzerine marketlerdeki fiyatlarda önce artış yaşandı. Yağları yüksek fiyattan satışa sunmak isteyen bazı marketler de sonrasında tüm yağların stoklamaya başladı. Bunun üzerine stokçuluk haberleri çığ gibi büyüdü ve art arda yayınlanmaya başladı. Haberler üzerine harekete geçen Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, marketlere gece yarısı baskını düzenledi.

YAŞAM 06.03.2022, 12:56 07.03.2022, 09:03
Diyarbakır’da yağ stoklayan marketlere gece baskını

Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin ekonomi ve gıda üzerinden pek çok ülkeyi etkileyeceğini belirten analistlerin iddiaları, Türkiye gündeminde deprem etkisi yarattı. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan “Türkiye’de Ayçiçek yağı stokunun kalmadığı” yönündeki iddialarla birlikte pek çok markette sıvı yağa zam yapıldı. İnternet satış platformlarında yaklaşık 2 katı zamlanan fiyatların ardından pek çok fiziksel market de yağ stoku yapmaya başladı.



İhbarlar üzerine baskın düzenlendi

Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, yağların raflardan depolara indirildiği haberinin üzerine ilçedeki pek çok markete gece baskını düzenledi. Marketlerin depolarında yüzlerce yağ şişesi ve tenekesi ele geçirildi. Marketlere para cezası yazılırken Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gece baskınlarının kendisinden gelen talimatla yapıldığını kaydeden Beyoğlu, iş yerleri hakkında yasal sürecin başlatıldığını ve stoklanan tüm ürünlere de el konulduğunu kaydetti.



“Görevimiz, vatandaşın hakkını korumak”

Belediye başkanı olarak görevinin vatandaşın hakkını korumak olduğunu ifade eden Beyoğlu, piyasada huzursuzluk yaratan fırsatçı ve stokçulara karşı duruşlarının net olduğunu belirtti. Denetimlerin gece gündüz devam edeceğini açıklayan Başkan Beyoğlu, stokçuluk ve fırsatçılığın hem gayri ahlaki hem de suç olduğunu kaydetti.



Yorumlar (0)