Diyarbakır’da evlat nöbetindeki babadan HDP’li Buldan’a sert tepki

Diyarbakır’daki evlat nöbetine devam eden baba Süleyman Aydın, HDP Milletvekili Pervin Buldan’ın "HDP neden kapatılıyor" açıklamasına tepki gösterdi ve “Kandile eleman mı gönderemiyorsunuz? Bundan mı rahatsızlık duydunuz?” sözlerini kullandı.

YAŞAM 10.06.2021, 15:33 11.06.2021, 12:37
Diyarbakır’da evlat nöbetindeki babadan HDP’li Buldan’a sert tepki

Diyarbakır’daki ailelerin evlat nöbeti sürerken, nöbetteki baba Süleyman Aydın, HDP’li Pervin Buldan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

“Sizinle sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Çocuklarının PKK  terör örgütü tarafından kaçırılması sebebiyle 3 Eylül 2019’dan beri farklı şehirlerde Diyarbakır’a gelip HDP Diyarbakır il binası önünde başlayan oturma eylemi 647. gününe girdi. Evlat nöbeti devam ederken 5 sene önce kaçırılan 20 yaşındaki oğlu Özkan için 9 Eylül 2019 gününden beri HDP binası önünde eylemini devam ettiren Diyarbakırlı baba Süleyman Aydın, HDP’nin kapatılması için dava açılması hakkında açıklama yapan HDP’li Pervin Buldan’ın sözlerine sert bir tepki gösterdi. 

647 gündür oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydın, “Sonuna kadar biz bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Zafer mutlaka anne ile babaların olacaktır. HDP kepenk kapatıp kaçtı, suçlu olan kaçar, biz sonuna kadar mücadelemize devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı. 

HDP Milletvekili Pervin Buldan’ın, "Neden HDP kapatılıyor" açıklamalarına sert tepki gösteren Aydın, “Kandile eleman mı gönderemiyorsunuz?, PKK’ya katılımlar sıfıra mı indi? Bundan rahatsız mı oldunuz? Sonuna kadar bizler sizinle mücadele edeceğiz. Sonuna kadar biz devletimizin yanındayız. Devletimiz çok büyüktür. PKK ile de mücadelesini veriyor devlet, HDP ile de mücadele ediyor. Bizim çocuklarımızı da kurtarırlar inşallah bu hasret de biter ve biz sonsuza kadar onlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)