Diyarbakır’da acılı ailelerin evlat nöbeti devam ediyor

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemleri 1075 günü geride bıraktı. 

YAŞAM 13.08.2022, 09:27 15.08.2022, 09:50
Diyarbakır’da acılı ailelerin evlat nöbeti devam ediyor

Birçok farklı şehirden Diyarbakır’a gelen ve 2019 yılından bu yana HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetlerini sürdüren acılı aileler, dört gözle çocuklarından gelecek olan müjdeli haberi bekliyor. Türk bayrakları ve fotoğraflarla çocuklarının yollarını gözleyen aileler, 1075 gündür mücadelelerinden geri adım atmayarak kararlı eylemlerine devam ediyorlar.

“Oğlumu nasıl kaçırdılarsa bana geri getirsinler”

PKK terör örgütü tarafından 15 yaşındaki çocukları 6 sene önce kaçırılan ve Diyarbakır’daki evlat nöbetine Şanlıurfa’dan katılan Abdülkadir-Zeliha Eslek çifti, yaşadıkları acılı süreci anlattı. 2016 yılından bu yana evladı İsa Eslek’ten haber alamadığını dile getiren baba Abdülkadir Eslek, “Oğlum 2016 yılında halasının evine ders çalışmak için gitmişti. Henüz 15 yaşındaydı. PKK tarafından dağa kaçırıldığına eminim. Oğlumu nasıl kaçırdılarsa bana geri getirsinler. HDP bana oğlumu versin” şeklinde konuştu. 

“Oğlumdan 6 senedir hiçbir haber alamıyorum”

Yıllardır oğullarından gelecek olan müjdeli bir haber beklediklerini dile getiren Abdülkadir Eslek, “Oğlumdan 6 senedir hiçbir haber alamıyorum. Nerededir, ne yapar, hiçbir bilgimiz yok. İçimiz kan ağlıyor. Ben buradan bir kez daha oğluma sesleniyorum. İsa, ne olursun evine dön. Bitir artık bu hasreti. Seni çok özledik. Bizim yıllardır içimiz yanıyor. Çektiğimiz sıkıntıları, yaşadığımız acıları kimse anlayamaz. Bunun tarifi yok. Oğlum, ne olursun evine dön. Biz seni burada bekliyoruz. Sonuna kadar da beklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)