Diyarbakır merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu: Yüzlerce kişiyi dolandırdılar

Diyarbakır merkezli 4 şehirde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonu kapsamında 10 şüpheli gözaltına alınırken 5’inin tutuklandığı açıklandı.

YAŞAM 29.05.2021, 11:02 30.05.2021, 09:17
Diyarbakır merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu: Yüzlerce kişiyi dolandırdılar

İl Emniyet Müdürlüğü, yurt genelinde 2020 ve 2021’de internette işlenen dolandırıcılık olaylarında yaşanan artış üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından kapsamlı bir çalışma yapıldığı belirtildi.

105 kişi, 400 bin TL zarara uğratıldı

Emniyet ekiplerinin çalışmaları kapsamında suç örgütünün, internet siteleri üzerinden merkezi Diyarbakır olmak üzere Türkiye genelinde, kripto para piyasasında kendilerini güvenilir bir aracı olarak göstererek "hisse senetlerinin alım satımı, kaldıraçlı işlemler, ani yükseliş yaşayacak kripto paraların tespiti" gibi yatırımlar üzerinden sahte banka dekontları ve görsellerle yüksek kâr vaadinde bulundukları belirlendi.

Sahte hesaplardan internet reklamları ve yorumlar ile inandırıcılıklarını artıran örgüt üyeleri, mağdur vatandaşlardan devlete, vergi bahanesiyle tekrar para ödemesi aldıkları, bu yöntemle 2 yıl boyunca yüzlerce kişiyi dolandırdığı belirtildi. Dolandırılan vatandaşlardan, kimliği belirlenen 105 kişinin 400 bin TL zarara uğradığı tespit edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları çerçevesinde 3 aylık fiziki ve teknik takibin ardından 25 Mayıs’ta, Diyarbakır merkezli olmak üzere Elazığ, İstanbul ve Adana’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda önceden belirlenen 12 adrese baskın yapıldı.

Operasyon çerçevesinde 10 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerdeki aramalar neticesinde av tüfeği, ruhsatsız 2 tabanca, cep telefonları, tablet, bilgisayar, mermi, dijital materyal ve fişeğe el konulduğu belirtildi.

Gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilirken zanlılardan 5'inin tutuklandığı ve diğerlerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı.

Yorumlar (0)