Diyarbakır'daki evlat nöbetinde sayı artıyor

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılarak alıkonulan ailelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

YAŞAM 09.03.2021, 09:58 09.03.2021, 14:47
Diyarbakır'daki evlat nöbetinde sayı artıyor

Aydın'da üniversite son sınıfta okurken dağa kaçırılan kardeşine kavuşmak için Diyarbakır annelerinin evlat nöbetine katılan Hamza Kaya, kardeşini HDP’lilerin ve PKK’nın kaçırdığını belirterek, “Kardeşimi onlardan geri istiyorum ve onu almadan buradan asla gitmem" dedi.

“Onların kaçırılmasından HDP sorumludur”

Evlatlarının kandırılarak ya da alıkonularak PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlı binası önünde başlattığı oturma eylemi 554. gününde devam ediyor.

Üniversite son sınıfta okurken kaçırıldı

10 yıl önce üniversite okumak için gittiği Aydın’da eğitiminin son yılında PKK tarafından dağa götürülen 23 yaşındaki Vahdettin Kaya'nın ağabeyi Hamza Kaya’da Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine katılarak kardeşinin geleceği günü beklemeye başladı.

Aydın’da işletme bölümü 4. sınıf öğrencisiyken ortadan kaybolan kardeşinin PKK ve işbirlikçilerince alıkonulup dağa götürüldüğünü dile getiren Hamza Kaya, “Kardeşimi PKK ve onun işbirlikçisi HDP kaçırdı. Ben kardeşimi geri istiyorum. Eminim o beni duyuyordur. Kaçıp kurtulsun ve teslim olsun. Ailemiz perişan durumda. Kardeşimi almadan buradan gitmeyeceğim.” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)