Diyarbakır'da evlat hasreti çeken baba: HDP olmasa PKK olmaz

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde, PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için nöbeti tutan ailelerin direnişi 748. gününde sürerken, 19 yaşındaki oğlu Tuncay’a kavuşmak için İstanbul’dan Diyarbakır’a gelen baba Şevket Bingöl, “Bugün HDP olmasa PKK olmaz” ifadelerini kullandı.

YAŞAM 18.09.2021, 14:26 19.09.2021, 17:24
Diyarbakır'da evlat hasreti çeken baba: HDP olmasa PKK olmaz

Evlatlarının PKK  terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelen aileler, evlat nöbetlerini kararlı bir şekilde devam ettiriyor.

“HDP olmasa PKK olmaz”

İstanbul'da yaşayan baba Şevket Bingöl, 2014 yılında İstanbul Arnavutköy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkan ve bir daha dönmeyen 19 yaşındaki çocukları Tuncay'a kavuşmak amacıyla Diyarbakır'a geldi.

Baba Bingöl, "3 senedir burada oturuyoruz, HDP’den maalesef herhangi bir açıklama yapılmadı. Kaçıyorlar çünkü suçlu, onlar çocuklarımızı götürdü, biz suçlu olsaydık kaçardık ama suçlu olan onlar. HDP olmasa PKK olmaz. Çocuklarımızı dağa götürüp ölüme terk etmiş, burada da bizi. Allah rızası için bize bir cevap vermeniz lazım. Çocuklarımızı götürdünüz, kaçmayın bizden. Bu işin sonu kötüye gidecek, biz çocuklarımızı istiyoruz. Para, pul, ekmek falan istemiyoruz, sadece evlatlarımız olan hakkımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Kendi çocuklarını Avrupa’da okutuyorlar”

Evladına seslenen Bingöl, "Yazık günah değil mi bu insanlara, HDP olmasa PKK olmaz. PKK İsrail’in kuklası zaten onları kullanıyor, HDP de parayla çocuklarımızı onlara satıyor. Kendi çocuklarını Avrupa’da okutuyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. HDP ‘Ben Kürt partisiyim’ diyor. Hangi Kürdün partisi? Gelsin yanımızda otursun, burada PKK’yı kınadığını ve çocukları istediklerini söylesin. Sonra ben çadırı bırakıp evime gideceğim. Delikanlıysa, Kürt partisiyse, burada gelsin beni savunsun. Çocuğumu almadan ben buradan ayrılmayacağım. Her ne şartta olursa olsun. Tuncay evladım, bak 32 kardeşin teslim oldu, ailelerine geldiler. Sen de gel teslim ol, nerede bir polis, asker görüyorsan teslim ol" dedi.

Yorumlar (0)