Diyarbakır'da anneleri ölünce sahiplendiler: Kaşıkla besliyorlar

Diyarbakır'a bağlı Çınar ilçesinde ikamet eden Süer ailesi, anneleri öldüğü için sahiplendiği 7 kirpi yavrusuna adeta bebek gibi bakıyor.

YAŞAM 08.07.2021, 22:26 09.07.2021, 17:33
Diyarbakır'da anneleri ölünce sahiplendiler: Kaşıkla besliyorlar

Diyarbakır Hipodromu'nda tay bakım görevlisi olarak ailesini geçindiren Kasım Süer, eşi ve 6 çocuğu ile meyve yetiştirdiği bahçede keçi, keklik, kedi, tavuk, inek, güvercin ve tavşan da besliyor. 

Duydukları sevgi sebebi ile besledikleri hayvanların sayısı günbegün artan aile son olarak 7 yavru kirpinin bakımını üstlendi.

Bahçelerindeki ağacın altında 7 kirpi yavrusu gören Kasım Süer, ilk etapta bir süre annelerinin gelmesi için bekledi.

Ardından annelerinin bir aracın çarpması neticesinde öldüğünü anlayan Süer, talihsiz yavrulara sahip çıktı.

Süer ailesi, kirpi yavrularını, her gün ineklerden sağdıkları taze sütle besliyor. Süt, yavrulara kaşık yardımıyla içiriliyor.

"Doğal ortamlarına bırakacağız"

Baba Süer, hayvanlara büyük bir sevgi duyduğunu belirterek, bunun da baktığı atlardan kaynaklandığını dile getirdi.

Evinin bahçesinde çok sayıda hayvan beslediğini belirten Süer, "Yavru kirpileri bahçemde gördüm. Annelerinin öldüğünü görünce hepsini eve getirdim. İneklerim, tavşanlarım, kekliklerim var. Artık kirpilerimiz de oldu. Kirpilere ailece büyük bir özenle bakıyoruz." şeklinde konuştu. Süer, kirpileri büyüdüklerinde doğal ortamına bırakacağını da sözlerine ekledi.

"Onlar ölmeyecek"

Süer'in kızlarından Ziynet Süer (16), babasının eve getirdiği kirpi yavrularına adeta bebek gibi baktıklarını, Sultan Süer (13) ise kirpilerin kardeşleri olduğunu ifade etti.

Sümeyye Süer (7) ise hayvanları çok sevdiğini söyleyerek, "Ölmelerine izin vermeyeceğiz." dedi.













Yorumlar (0)