Diyarbakır'da alevlerin arasına dalıp evcil hayvanlarını kurtardılar

Diyarbakır’da bir apartmanda elektrik kontağından çıkan yangın, çatı katını adeta küle çevirdi. Binadan tahliye edilen apartman sakinlerinden ikisi, canlarını hiçe sayarak evdeki evcil hayvanlarını kurtardı.

YAŞAM 04.04.2021, 23:32 05.04.2021, 13:08
Diyarbakır'da alevlerin arasına dalıp evcil hayvanlarını kurtardılar

Bahse konu olay, sabah saatlerinde Kayapınar ilçesine bağlı olan Barış Mahallesi'ndeki bir sitede yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, binanın elektrik panosundan kaynaklanan yangın, çatı katına sıçradı. Dumanı gören apartman sakinleri, can havliyle kendilerini sokağa attı. Telaş içerisinde apartmandan evlatlarını alarak çıkan sakinlerden ikisi, evde unuttukları sevimli dostları için canlarını hiçe sayarak yeniden apartmana girdi. Duyarlı yurttaşlar, kuş ve kedilerini alarak yeniden dışarı çıktı.

"Onlar da can"

Evcil hayvanını almak için hiç düşünmeden alevlerin arasına dalan apartman sakinlerinden Ali Demir, binalarında sabah saatlerinde yangın çıktığını dile getirdi. Apartmanda çok yoğun bir duman olduğunu dile getiren Demir, "Alevler çok büyüdü, çatıya kadar sıçradı. İlk etapta evlatlarımızı alarak sokağa çıktık. Ardından aklıma muhabbet kuşum geldi. Apartmana girerek kuşumu alıp tekrar çıktım. Çok şükür hiçbir şeyi yok. Cana bir şey gelmesin de. Can havliyle dışarı çıkarken kuşumu unuttum. İlk olarak evladımı indirdim. Sonra tekrar binaya girip kuşumu aldım. Bir komşumuzun evinde de kedisi vardı. O da kedisini alıp çıktı. Neticede onlar da bir can. Onları da kurtarmak zorundayız." şeklinde konuştu.











Yorumlar (1)
Alev Gün 3 yıl önce
İnsan olmak bunu gerektirir.Helal olsun.Bu tarz daha çok haberler görmek isteriz.