Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti bin 101'inci gününde

HDP il binasının önünde oturma eyleminde bulunan aileler evlat nöbetlerine devam ediyor. Çocuklarının dağa kaçırıldığını ve terör örgütü PKK tarafından bu durumun gerçekleştirildiğini ifade eden aileler, eylemin bin 101'inci gününde de düşüncelerini kararlı bir şekilde dile getiriyor.

YAŞAM 07.09.2022, 11:17 07.09.2022, 17:16
Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti bin 101'inci gününde

Evlatlarının terör örgütü PKK üyelerince dağa kaçırıldığını söyleyerek, 3 Eylül 2019 yılından bu yana farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelen aileler, HDP il binası önünde oturma eylemi başlattı. Ailelerin evlat nöbeti bin 101'inci gününe girerken, çocuklarını almak isteyen kişiler kararlılıkla eylemelerine devam ediyor.

“Bir böcekten korkardın, o mağaralarda ne yapıyorsun”

9 senedir oğlundan hiçbir şekilde haber alamadığını ifade eden anne Saadet Ödümlü, çocuğuna kavuşmak istiyor. Anne Ödümlü, “Çocuğum henüz 16 yaşındaydı. HDP aldı onu bizden PKK’ya gönderdi. 3 senemiz burada bitti inşallah 4’üncü senemiz hayırlı olur. Allah’ın izniyle ve devletin yardımıyla inşallah hepimizin çocukları evlerine geri döner. Bu iş bir an önce bitsin. Yusuf eğer beni görüyor veya duyuyorsan lütfen çık gel ya da ara. Olduğun yer seninle ilgili değil. Bir böcekten bile korkuyordun sen. O mağaraların içinde ne yapıyorsun.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)