Diyarbakır'da 3 aile çatıştı: 6 ölü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde üç ailenin karıştığı gelin alma tartışması silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sonucu 1'i kadın 6 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

YAŞAM 21.08.2019, 09:35 21.08.2019, 11:34
Diyarbakır'da 3 aile çatıştı: 6 ölü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde G.P., eşi Z.P. ile aralarındaki geçimsizlik nedeniyle babasının evine gitti. Bunun üzerine aileler arasında silahlı kavga çıktı. Olayda 6 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

Olay, saat 01.30 sıralarında, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Gökçe Tevek köyünde meydana geldi. İddiaya göre G.P., eşi Z.P. ile tartışıp köyde oturan babası Cevad Narin'in evine gitti. 

Kalaşnikofla ateş açtılar

Z.P. ise ağabeyi M.P. ve dayısı S.E. ile birlikte hafif ticari araçla geldikleri Cevad Narin'in evinde, G.P.'yi götüreceklerini belirtti. Narin ailesinin olumsuz yanıt vermesi üzerine 3 kişi, yanlarında getirdikleri kalaşnikof ve pompalı tüfekler ile evdekilere ateş açtı.

Evde kurşunların hedefi olan kimliği belirsiz 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı. Saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, ihbar üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılardan 5'i kurtarılamadı

Yaralılar, ilk müdahalenin ardından sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Silvan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Acil serviste tedavi altına alınan yaralılardan Halise (32), Aziz (20), Gökhan (19) ve Mevlüt Narin (58) ile Edip Oğraş (42), doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

1 kişi gözaltında, 2 kişi aranıyor

Jandarma ekipleri, köyde güvenlik önlemi alarak giriş-çıkışları kapattı. Eve ateş açanlardan M.P., hafif ticari araçta 2 kalaşnikof ve 2 pompalı tüfekle yakalanarak gözaltına alındı. Z.P. ve S.E.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar (0)