Diyarbakır annelerinin feryadı, tüm bölgeye yayılıyor

Çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan Diyarbakır annelerinin eylemi, tüm bölgeye yayılıyor.

YAŞAM 27.05.2021, 15:04 28.05.2021, 10:15
Diyarbakır annelerinin feryadı, tüm bölgeye yayılıyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için düzenledikleri oturma eylemi, Diyarbakır il sınırını aşarak Muş, Şırnak, Van ve Hakkari’ye de yayılırken şu ana kadar 25 aile, çocuklarına kavuştu.

Ailelerin kararlı duruşu, engel tanımadı

Çocuğunun HDP’liler aracılığıyla PKK tarafından kaçırıldığını öne süren ve 22 Ağustos 2019’da Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi düzenleyen anne Hacire Akar’ın mücadelesi sonuç verdi ve 24 Ağustos 2019’da çocuğuna kavuştu.

Anne Hacire Akar'ın, çocuğu için sergilediği çaba, benzer şekilde çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan diğer ailelere de umut oldu. Çocukları kaçırılan anneler, Hacire Akar'ın mücadelesini örnek aldı ve 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde toplanan Ayşegül Biçer, Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun’un başlattığı eylemde 632. gün geride kaldı.

Ülkenin dört bir yanından gelerek çocuklarını terör belasından kurtarmak isteyen ailelerin de bu oturma ve evlat nöbetine katılmasıyla aile sayısı 225'e ulaştı.

Toplumun pek çok kesiminden destek alan aileler, seslerini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalışıyor.

Şu ana kadar 25 aile çocuğuna kavuştu

Oturma eylemi sonuç veren ve evlatları güvenlik ekiplerine teslim olan ve evlat hasreti sona eren aile sayısı 25'e ulaştı. Çocuklarına kavuşan ailelerin bu sevinci, eyleme devam eden diğer ailelere de umut oldu.

Diyarbakır'ın yanı sıra aileler, Hakkari, Muş, Şırnak ve Van gibi şehirlerde düzenledikleri eylemlerle çocuklarını terör belasından kurtarmaya çalışıyor.

Hakkari

Çocuklarını PKK terör örgütünün elinden almak isteyen Hakkarili 12 aile, 8 Ocak 2021 tarihinden bugüne Hakkari HDP İl Başkanlığı önünde toplanarak iki haftada bir eylem gerçekleştiriyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aileler, HDP İl Başkanlığı önüne kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaparak eylemlerini tamamlıyor.

Şırnak

Şırnak'ta evlatlarını PKK’nin elinden kurtarmak isteyen Emine Üstek ve Hamdiye Aslan, 10 Eylül 2020 tarihinde PKK'ya karşı gerçekleştirdikleri yürüyüş gösterisinden sonra Şırnak HDP il binası önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Şırnaklı 2 annenin haftanın perşembe günlerinde düzenlediği eyleme Şırnak’taki kadınlar ile birlikte gazi ve şehit aileleri de destekte bulunuyor.

Muş

7 Nisan 2012 Muş'ta, çocuklarının PKK tarafından kaçırılmasından dolayı HDP'yi bu konuda sorumlu tutan 2 aile, HDP il binası önünde oturma eylemi başlattı ve her geçen gün bu eyleme katılım arttı. Evlatları kaçırılan 5 aile, HDP il binası önünde her hafta çarşamba günleri HDP il binası önünde toplanarak oturma eylemi gerçekleştiriyor ve hem HDP’ye hem de PKK’ya tepkilerini gösteriyorlar.

İzmir

Kızına tekrar kavuşmak için Diyarbakır'da düzenlenen oturma eylemini destekleyen baba Mehmet Laçin, 7 Şubat 2020 tarihinde gittiği İzmir’de, HDP il binası önünde eylemine devam etti.

Öte yandan anne Muhbet Alemdağ ile baba Yasür Dülge de çocuklarına kavuşabilmek için İzmir'de gerçekleştirilen eyleme katıldı.

Van

26 Şubat 2021'de Van'da, 5 ailenin katılımıyla gerçekleştirilen eylem, perşembe günleri yeni ailelerin de katılımıyla devam ediyor.

Van’da eylem düzenleyen aile sayısı 32'ye yükselirken aileler, Cumhuriyet Caddesi'nde toplanıp ellerindeki dövizlerle PKK terör örgütü ile HDP aleyhine sloganlar atıyor ve oradan HDP il binasına kadar yürüyüş gerçekleştiriyor.

HDP parti binasının önünde oturma eylemi düzenleyen aileler, evlatlarına, devlete teslim olmaları çağrısı yapıyor.

Berlin

Diyarbakır annelerinin evlatlarını, PKK’nın pençesinden kurtarma çabası ve çağrısı, Almanya’da da duyuldu.

Berlin şehrinde yaşayan ve kızı PKK tarafından anne Maide T., kızı Nilüfer T.’den 12 Kasım 2019’dan bu yana haber alamadığını belirtti. Anne Maide T., 2019’dan bu yana haber alamadığı kızına kavuşmak için 29 Şubat 2020'de terör örgütü PKK’ya müzahir bir derneğin önüne gelerek bir oturma eylemi başlattı.

Daha sonra Anne Maide T, Almanya Başbakanlık binası önünde eylem gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)