Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim olun" çağrısı

PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren Diyarbakır anneleri, çocuklarına yaptıkları çağrıda güvenlik güçlerine teslim olmalarını istedi.

YAŞAM 09.06.2021, 16:08
Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim olun" çağrısı

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından dolayı HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eylemine 646. gününde devam ediyor.

“Gelin teslim olun, devletimiz şefkatlidir”

Dağa kaçırılan oğlu Yavuz için oturma eylemine katılan anne Sevgi Çağmar, üniversite eğitimi gördüğü esnada oğlunun kandırılarak dağa kaçırıldığını belirtti. Çağmar, "Oğlumu HDP götürdü. HDP'den oğlumu istiyorum. Oğlum gelene kadar buradan ayrılmayacağım." sözlerini kullandı. 

6 senedir oğlunun yüzüne ve sesine hasret kaldığını dile getiren anne Çağmar, "Oğlum lütfen gel kavuşalım, bu özlem artık bitsin. Kapımız size her zaman açık. Gelin teslim olun devletimiz şefkatlidir." sözlerine yer verdi.

Anne Nadire Çakan ise Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, 10 sene önce oğlu Muhammed'in 15 yaşındayken dağa kaçırıldığını ifade etti. Oğlunu uzun süredir aradığını ve bulamadığını söyleyen anna Nadire Çakan, “HDP bize zulmetti” ifadelerini kullandı. Evladına seslenen anne Nadire Çakan, "Oğlum lütfen gel devletine teslim ol, devletimiz güçlü." şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)