Diyanet'ten cuma namazı afişi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirlerinin gevşetilmeye başlanmasıyla cemaate uyarı amaçlı afiş hazırladı.

YAŞAM 26.05.2020, 11:22 26.05.2020, 14:11
Diyanet'ten cuma namazı afişi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken önlemlere ilişkin afiş hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde, "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" başlığıyla sunulan afişte, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı anımsatıldı.

Afişte camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı hatırlatılarak abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapıldı.

Afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği belirtildi.

Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınmasını isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin özenle korunmasını, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılmasını istedi.

Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanların namazı evde kılmaları istendi.

Yorumlar (0)