Diyanet İşleri Başkanı: Bizi geçtiler, itiraf edelim

Yozgat'ta düzenlenen bir etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in mealini yapmak için oluşturulan komisyonun çalışma yöntemini anlattı. Erbaş, "Batılılar bizi ilimde geçtiler, bunu itiraf etmek gerekiyor. Öte yandan onların ürettiği ilim, yarardan çok zarar veriyor. Japonya'ya atılan atom bombaları buna örnektir." dedi.

YAŞAM 23.12.2022, 20:30 24.12.2022, 17:47 Hakan Öksüz
Diyanet İşleri Başkanı: Bizi geçtiler, itiraf edelim

"İslam'ın rehberliğinde bilgiden bilince" konu başlığıyla düzenlenen konferans, Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Konferansa katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, önemli mesajlar verdi.

Evrensel bilginin üretildiği yerlerin üniversiteler olduğuna değinen Erbaş, "Bilinci, bilgiye dönüştürmek önemli. Burada bir taraftan üretirken bir taraftan da öğreniyorsunuz. Asırlar boyunca Müslümanlar, bütün ilim alanlarında insanlığa öncülük etti. Bunun sebebi, Kur'an-ı Kerim'in ilimle başlamasıdır. 'Oku ve yaz' emrinin amacı, insanlığı bilgi yoluyla kurtuluşa ulaştırmaktır. Kuran-ı Kerim bu amaçla indirildi." dedi.

"Çelişkili ayet" yorumu

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an-ı Kerim'in mealini yaparken dikkat edilenleri anlatan Ali Erbaş, "Meali, tek kişiye vermedik. Bunun için bir komisyon oluşturduk. Örneğin astronomi ile ilgili bir ayet var. Bir astronomi hocasıyla istişare yaparak ayetin özünü anlamaya çalışıyorlar. Kuran-ı Kerim, 3-5 yılda bir yeniden anlaşılmaya ihtiyaç duyar. Bu, kıyamete kadar böyle sürecek. Günümüzde çelişkili gibi görünen ayetler, bilim geliştikçe anlaşılacak." ifadelerini kullandı.

"Batılıların ürettiği ilim, yarardan çok zarar veriyor"

İlmin nereden gelirse gelsin alınması gerektiğine işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Batılılar bizi ilimde geçtiler, bunu itiraf etmek gerekiyor. Öte yandan ilim, insanlığa mutluluk da vermeli. Bunu sağlamayan ilmi, bir köşeye koyalım. Faydalı ilim isteriz, faydasız ilimden ise Allah'a sığınırız. Batılıların günümüzde ürettiği ilim, yarardan çok zarar veriyor. Batılıların ilmi sonucunda geliştirilen atom bombası, Japonya'nın iki kentini yok ederek yüz binlerce insanı öldürdü. Müslümanların farkı, ilim üretirken insanlığın faydasını amaçlamalarıdır. Bunu unutmayalım." diye konuştu.

Yorumlar (0)