Diyanet açıkladı: Barış Çakan şehittir!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürülen Barış Çakan'ın ailesine ziyaret gerçekleştirdi. Erbaş, Barış Çakan'ın şehit olduğunu söyledi. 

YAŞAM 03.06.2020, 16:02 03.06.2020, 16:05
Diyanet açıkladı: Barış Çakan şehittir!

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Barış Çakan ile bir arkadaşı yürürken, park halinde olan araçtaki K.Y., A.B. ile Ö.Y.'yi yüksek sesle müzik dinlemeleri nedeniyle uyarmışlardı. 

Söz konusu uyarının ardından taraflar arasında kavga çıkmıştı. Kavga esnasında Barış Çakan bıçaklanarak ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Barış Çakan'ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yaşanan olay nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, acılı aileye Barış Çakan'ın şehit olduğunu söyledi.

"Suçluların hak ettikleri cezayı almaları için çalışılacak"

Erbaş, hukukun takip edileceğini, suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılması amacıyla gerekli çalışmaların yürütüleceğini ve Barış Çakan'ın mekânının cennet, makamının ali olması için dua edileceğini söyledi. 

"Şehit olduğunu düşünüyoruz"

Barış Çakan'ın şehit olduğunu düşündüklerini kaydeden Erbaş, şehitlik ayetinin de "Bakara suresinin 154'üncü ayeti" olduğunu ifade etti.  

Yorumlar (0)