Dışı zehirliyor ama içinden vazgeçemiyorlar...

Karadeniz'de küçük teknelerle avlanan ve zehirli dış yapısı temizlendikten sonra satışa çıkarılan iskorpit balığı, Sinop'ta büyük ilgi görüyor. Temizlemesi oldukça zahmetli olan iskorpit balığının kilogramı 75 TL'den satışa sunuluyor.

YAŞAM 22.06.2021, 21:35 23.06.2021, 17:07
Dışı zehirliyor ama içinden vazgeçemiyorlar...

Karadeniz'de küçük teknelerle avlanan ve zehirli dış yapısı temizlendikten sonra satışa sunulan iskorpit balığı, kentte büyük ilgi görüyor.

Zehirli dikenlerinden arındırılan iskorpit balığı, Sinop'taki tezgahlarda kilogramı 75 TL'den vatandaşların beğenisine sunuluyor.

"Dışı zehirli ama içi lezzetli"

Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ömer Tuncer, söz konusu balığın dış yapısının zehirli olduğunu fakat içinin çok lezzetli olduğunu dile getirdi.

Bölgede son dönemlerde bol miktarda iskorpit balığı avlandığının altını çizen Tuncer, "Balıkçılarımız tarafından özenle temizlenen iskorpit balıkları tezgahlarımızı süslemeye devam ediyor. Yurttaşların da balığa ilgisinden dolayı memnunuz." ifadelerini kullandı.

"Dikenlerinin temizlenme süreci oldukça meşakkatli"

Balıkçı Mert Kanal ise iskorpit balığının oldukça zehirli dikenlerinden temizlenme aşamalarının meşakkatli ve zor olduğunu kaydederek, "Bizi bir hayli uğraştırıyor fakat yapacak bir şey yok. Yurttaşlarımıza taze balık yedirebilmek için tüm zorluklara katlanıyoruz." şeklinde konuştu.

























Yorumlar (0)