Direğe bağlandı, saatlerce işkence gördü

Hindistan'da Tabrez Ensari adlı Müslüman bir genç, önceki hafta Jharkhand eyaletinde bir çete tarafından kaçırıldı ve elektrik direğine bağlanarak 12 saat boyunca işkence gördü.

YAŞAM 26.06.2019, 18:45
Direğe bağlandı, saatlerce işkence gördü

New York Times'ın haberinde, motosiklet çaldığı düşünülen 24 yaşındaki Müslüman genç Tabrez Ensari'nin, geçen hafta bir çete tarafından elektrik direğine bağlanarak 12 saat boyunca dövüldüğü belirtildi.

Polisin müdahalesiyle çetenin elinden kurtarılan ve gözaltında tutulan Ensari'nin, olaydan 4 gün sonra geçen hafta sonu hastaneye götürüldüğü ve burada yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Saldırının görüntüleri, sosyal medyada paylaşılırken çete üyelerinin genci, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) Hindu tanrılarına gönderme yaparken kullandığı sloganları yüksek sesle söylemeye zorladığı görülüyor.

Görüntülerde Ensari'nin sopalarla dövülürken ağladığı ve yalvardığı, Hindu sloganların gence defalarca söyletildiği dikkati çekiyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, olaya ilişkin "Jharkhand'daki linç canımı yaktı. Gencin hayatını kaybetmesinden ötürü herkes büyük üzüntü içinde. Suçlulara ağır ceza verilmeli." dedi.

Yorumlar (0)