Diplomata saldırıda dikkat çeken ayrıntı...

Dün akşam Türk komşusu tarafından silahlı saldırıya uğrayan Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Poganşev'in, kanlar içindeyken iki çocuğunun elinden tutarak güvenlik kulübesine doğru koştuğunu bildirildi.

YAŞAM 25.07.2019, 13:29 25.07.2019, 13:44
Diplomata saldırıda dikkat çeken ayrıntı...

Görgü tanıklarından biri, Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Aleksandr Poganşev'in saldırı sırasında iki çocuğunu mermilerden korumaya çalıştığını belirtti. 

Adının gizli tutulmasını isteyen görgü tanığı, "Tüm hadisenin yaşandığı Dikmen Parkı yakınında oturuyorum. Silah sesi duydum, balkona çıktım ve komşum olan Belaruslu diplomatın kanlar içinde ve iki çocuğunun elinden tutarak güvenlik kulübesine doğru koştuğunu gördüm. İki el ateş daha edildikten sonra diplomat dizleri üzerine düştü ve bir daha kalkamadı. Güvenlik görevliler, çocukları hemen kulübeye götürdü." dedi.

"Emekli bir asker çıktı"

Silahlı saldırganın hemen ortadan kaybolduğunu, polisin kısa sürede olay yerine geldiğini ve ambulans geldiğinde diplomatın bilincinin açık olduğunu kaydeden görgü tanığı, "Silah eden kişi, emekli bir asker çıktı. Daha sonra evinde ateş etmeye başladı. Görünen o ki, diplomat bu merhametsiz kişiyle tesadüfen karşılaştı. Komşuların söylediğine göre, birlikte asansöre bindiler ve aralarında bir şeyler yaşandı. Asansörden çıkarken bu kişi ateş etmeye başladı." diye konuştu.

Emekli askerin psikolojik sorunları sebebiyle daha önce de bir olaya karıştığını ifade eden görgü tanığı, bu kişinin kendi bloğundaki cam kapıya ateş ettiğini ancak güvenliğin o zaman polis çağırmadığını bildirdi. 

Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev, dün akşam Ankara'nın OR-AN semtindeki bir sitede Türk komşusu tarafından iki kurşunla vurulmuştu.

Ağır yaralanan Poganshev hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Diplomatı vuran ve emekli asker olduğu öğrenilen Türk vatandaşının ise saldırıdan sonra aynı silahla intihar ettiği belirtilmişti. 

Yorumlar (0)