Dina'nın ölümünde Gabon Büyükelçiliği'ne “otopsi masrafı” tepkisi

Karabük'te üniversite okuyan Gabonlu Dinabongho Ibouanga'nın ölümünün ardında cinayet mi intihar mı olduğu henüz netlik kazanmadı. Dina'nın ölümünün belirlenmesini isteyen ailesi, 2'nci defa otopsi yapılması için gerekli olan 6 bin dolarlık miktarı Gabon Büyükelçiliği'nden istedi. Ancak büyükelçilikten gelen yanıt aileyi üzüntüye boğdu.

YAŞAM 17.05.2023, 15:26
Dina'nın ölümünde Gabon Büyükelçiliği'ne “otopsi masrafı” tepkisi

Gabon uyruklu üniversite öğrenicisinin Karabük'te cansız bedenin bulunmasının üzerinden 2 ay geçti. Yaşanan olayın cinayet mi intihar mı olduğu henüz netlik kazanmazken, aile ikinci defa otopsi yapılmasını talep etmişti. Fakat Gabon Büyükelçiliği 6 bin dolarlık otopsi ücretini ödemedi.

Ne olmuştu?

Filyos Çayı'nın Yeşilköy konumunda 26 Mart günü, sefer gerçekleştiren tren makinisti Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedenini görmüş ve durumu ihbar etmişti.

Şüpheli ölümün sonrasında polis inceleme başlatmıştı.

Soruşturma çerçevesinde 3'ü Gabon uyruklu olmak üzere toplamda 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i savcılıkta ifade vermesinin sonrasında serbest bırakıldı.

Mahkemeye gönderilen zanlılardan S.Ç. ile İ.Ç. adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. 4 defa gözaltına alınarak serbest kalan Dursun Acar ise daha sonra tutuklandı. Genç kızın yaşamını yitirmesine dair gerçekler henüz aydınlatılamadı.

“Anlayışla karşılamıyoruz”

Dina'nın cansız bedeni soğutma yetersizliği nedeniyle Karabük'ten İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Aileyle beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu'na giden Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve ailenin avukatı olan Kerim Bahadır Şeker, otopsi raporunun ikinci defa alınması gerektiğine işaret etti.

Dina'nın baba ve annesi, ikinci defa otopsi sağlanması adına gerekli olan 6 bin dolarlık miktarı avukatları üzerinden Gabon Büyükelçiliği’nden istedi. Elçilik, aile tarafından yapılan bu talebe olumlu cevap vermedi. Maddi imkanları kötü olan aile, bu nedenle ikinci otopsiyi gerçekleştiremedi.

Tekrar otopsinin gerçekleştirilmesi için ilk olarak Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden onay aldıklarını aktaran aile avukatı Kerim Bahadır Şeker, “Raporun hazırlanması noktasında bize yöneltilen 6 bin dolarlık adli tıp raporu belgesini Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine ilettik. Bunu duyduktan sonra ''Raporu hazırlatmayacağız.' şeklinde yanıt verdiler. Senede 20 milyon dolar kadar gayrisafhi milli hasıla elde eden 2,5 milyon nüfuslu Gabon Cumhuriyeti’nin 6 bin dolar gibi bir ödemeyi duyduğunda bu durumu kabul etmemesini anlayışla karşılamıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)