Dilber Ay kimdir, nerelidir? – Neden öldü? - (Hayatı)

Dilber ay, birçok insanın gönlünde taht kurmuş, sinema ve ses sanatçısıdır. Vefatının ardından kendisini rahmetle anıyoruz. Peki, Dilber Ay kimdir, nerelidir, neden öldü?

YAŞAM 30.04.2019, 10:15 01.05.2019, 08:38

Dilber Ay, 1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelen, şarkılarıyla birçok insanın gönlünde taht kurmuş sinema, ses sanatçısı ve sunucudur. Dün gece saatlerinde acı haberin gelmesi üzerine, sevenleri internette Dilber Ay’ın hayatı ve biyografisini araştırmaya başladı. İşte, ünlü sanatçıya dair derlediğimiz bilgiler...

Dilber Ay neden öldü?

Dilber ay, kalp krizi sebebiyle 63 yaşında hayata gözlerini yumdu. Akraba ziyareti sebebiyle Ankara’da bulunduğu söylenen ünlü sanatçı, 29 Nisan günü akşam saatlerinde rahatsızlanması üzerine Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Doktorların ünlü sanatçıyı hayatta tutmak için büyük çaba sarfettikleri de gözlerden kaçmadı. Fakat Dilber Ay alınan her önleme rağmen hayata tutunamadı.

Hayatı boyunca birçok albüme imza atan ünlü sanatçının Düzce’de toprağa verileceği bilgisi verildi.

Dilber Ay’ın ani ölümü ünlü isimleri de üzdü

Dilber Ay’ın ölümü üzerine, sanat camiasından birçok sanatçı sosyal medya üzerinden taziye mesajlarını iletti. O isimlerden bazıları şu sanatçılardı:

Dilber Ay'ın Cüney Özdemir'le olan o yayınını izlemek için tıklayın.

Dilber Ay kimdir? – Nerelidir, kaç yaşındadır? – (Hayatı)

Dilber Ay, 1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kureyşan aşiretinden olduğu bilinen Dilber Ay, ilkokul öğreninimi Kahramanmaraş’ta gördü. Fakat 3. sınıfta okuldan ayrıldı. Ardından ailesi ile birlikte, Ankara’ya doğru yeni bir hayata yelken açtı. Ancak bazı sebeplerden dolayı, oradan da Bolu ve Düzce’ye geçerek orada ikamet ettiler.

Düzce’de eğitim hayatından mahrum edilen Dilber Ay, daha 13 yaşında kendinden yaşça büyük bir adamla zorla evlendirildi. Tam o dönemlerde, ses aramak maksadıyla Düzce’ye televizyon ve radyo bölümünden ziyaret gerçekleşti. Yarışmada “Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim” türküsünü seslendiren küçük Dilber, yarışmadan birincilikle ayrılarak radyocuların ilgisini üzerinde topladı.

Dünyaya iki çocuk getirmesinin ardından, evli olduğu kişiyle yolları ayırdı. Radyocuların ilgisini üzerinde toplayan Dilber Ay, o dönem ve sonrası toplamda 24 albüm çıkardı.

Almanya’da iki sene hapis yatan ünlü sanatçı, ayrıca Flash TV’nin Kadere Mahkumlar ismindeki programın sunucusu olarak televizyonlarda yer almasının ardından ününe ün katmaya devam etti.

‘Hacı Ağa’ şarkısıyla öne çıkan Dilber Ay, ‘Beynelmilel’ isimli filmde rol aldı. Daha ilk sinema tecrübesinde Altın Koza Ödülü almaya hak kazandı. Yönetmenliğini Murat Şeker’in yaptığı ‘Hayat Sana Güzel’ filminde de rol alan ünlü isim, 1998 senesinde şu anki eşi olan İbrahim Karakaş ile hayatlarını birleştirdi.

Röportajların birinde evliliği hakkında konuşan Dilber Ay, ilk günkü aşkın hala devam ettiğini, aksi takdirde bu günlere gelemeyeceklerini ifade etti.

Dilber Ay, yaşadığı kalp krizi sonucu 29 Nisan 2019 tarihinde yaşamını yitirdi.

Dilber Ay’ın albümleri ve şarkıları

Ünlü ismin albümleri şu şekilde:

Yorumlar (0)