Dilara Yıldız'ın ölümünde korkunç detaylar

İstanbul Tuzla'da genç avukat Dilara Yıldız'ı tabancayla vurarak katlettikten sonra yakalanan Oktay Dönmez'in ifadesine ulaşıldı. Genç avukatın uzaklaştırma kararı aldırdığı Dönmez, "Kapıda polis otosunu görünce kendimi kaybettim." dedi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

YAŞAM 11.01.2022, 18:52 11.01.2022, 22:59
Dilara Yıldız'ın ölümünde korkunç detaylar

Tuzla Cami Mahallesi üzerinde yaşanan olayda Dilara Yıldız (29), Oktay Dönmez (29) tarafından silahla vurularak katledildi. Gözaltına alınan şahsın 2017'de uzman çavuş olarak göreve başladığı ve 2021'de ise görevi bıraktığı öğrenildi.

Uzaklaştırma kararı aldırmış

Emniyet güçlerinin çalışması neticesinde ikilinin, Dönmez'in bir davasına bakacak olan avukat aradığı esnada tanıştığı belirlendi. İkili arasında kısa süre içinde duygusal yakınlaşma yaşanırken, bir süre sonra nişanlandıkları öğrenildi. Fakat daha sonra ikilinin arası bozulduğu için ayrıldıkları otaya çıktı. Genç avukatın Dönmez hakkında uzaklaştırma karar aldırdığı belirtildi. Soruşturma çerçevesinde nişanın atılmasının hemen akabinde Dönmez'in harcadığı 150 bin TL'yi Yıldız'ın istemeye başladığı ve bu hususta baskı yapmaya devam ettiği öğrenildi.

10 gün boyunca evde beklemiş

Genç avukatın yılbaşı için Samsun'a gittiği esnada çilingir yardımıyla eve giren Dönmez'in 10 gün boyunca evde kalarak genç kadının gelmesini beklediği ve geldikten sonra tehdit etmeye başladığı tespit edildi. Dönmez'in kendisine zarar vereceğini düşünen Yıldız, kız arkadaşı E.K.'ye mesaj göndererek, "Bana bir şey yapabilir. Silahı var. Şu anda ciğerciye gidiyoruz. Lütfen yardım edin." dediğini öğrenildi. "Kendimi iyi hissetmiyorum." diyerek Dönmez'i dışarı çıkmaya ikna eden genç kadın, yolda karnının acıktığını söyleyerek her daim gittikleri ciğerciye gitmelerini sağladığı belirtildi. 

"Kumpas mı kurdunuz bana?"

Ciğercide oturan ikilinin yanın E.K.'nin eşi Ş.K. ile onun arkadaşları S.G. ve A.G. geldi. Gelen şahısların Dönmez'i bir zarar vermemesi adına ikna etmeye çabaladıkları esnada genç kadını arayan emniyet güçlerini gören Dönmez'in, "Kumpas mı kurdunuz bana?" diyerek silahını çıkardığı ve Yıldız'ın başına ve göğsüne ateş ettiği öğrenildi. Şüpheli şahıs elindeki silahı masadakilere doğrulttuğu fakat emniyet güçlerinin çağrısı üzerine ateş açmadığı belirtildi. 

İfadesine ulaşıldı

İfadesine ulaşılan Dönmez'in, "1 sene evvel tanıştık. Nişanı bozduktan sonra harcadığım 150 bin lira sebebiyle tartıştık. Eve gitmemi ve beklememi istedi, ben de çilingirle kapıyı açtırdım. Evde onu beklemeye koyuldum. Eve geldiğinde yine tartıştık. Kendini kötü hissedince dışarı çıktık. Yolda yemek yemeye karar verdik. Lokantada yanımıza kız arkadaşının eşi ve arkadaşları oturdu. Kapıda polis otosunu görünce kendime kaybettim." sözlerini sarf ettiği öğrenildi. 

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (0)