Dikkat yağışlar geri geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki beş günlük hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin birçok kesiminde sıcaklıklar düşerken yağışlar da geri geliyor. 

YAŞAM 03.05.2021, 11:44 04.05.2021, 10:06
Dikkat yağışlar geri geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel veri paylaşımına göre: Ülkemizin kuzeyi, doğusu ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Hakkari çevresiyle Van'ın doğu ilçelerinin, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın görüleceği, diğer bölgeleride havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmininde bulunuldu. 

Yapılan tahminlere göre, Doğu ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde ara ara sis ve pus olayı görülmesi bekleniyor.

Ülkede hava nasıl seyredecek?

Hava sıcaklığının, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde 2 ile 4 derece artacağı, kuzeybatı kesimlerinde de 2 ile 5 derece azalacağı, diğer bölgelerdeyse kayda değer bir değişiklik yaşanmayacağı tahmin edilirken, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı görüleceği açıklandı. 

Yorumlar (0)