Dikkat: Kargo teslim tutanağı yerine senet imzalamayın

Belge inceleme uzmanı polisler, son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan imza sahteciliğinden biri olan 'pencere yöntemi' dolandırıcılığı hakkında uyardı.

YAŞAM 16.04.2022, 18:48
Dikkat: Kargo teslim tutanağı yerine senet imzalamayın

İzmir Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü personellerinden Olgay Kaya, 'pencere' olarak isimlendirilen dolandırıcılık yöntemi ile son zamanlarda sıklıkla karşılaştıklarını dile getirdi.

Dolandırıcı şahısların, kargo teslim tutanaklarındaki imza kısmını kutucuk olacak şekilde kesip, altına evrak veyahut senet yerleştirdiklerini kaydeden Kaya, yurttaşlara imza attıkları kağıdın arkasını ve önünü kontrol etme yönünde uyarıda bulundu.

"Kağıdı iyice kontrol edin"

Kaya, şöyle konuştu:

"Dolandırıcı şahıslar, kargo teslim tutanağıymış gibi size sunulan belgenin altına, bir evrak veyahut senet konumlandırarak, attığınız imzayı bahse konu kağıda geçirmek suretiyle yurttaşları dolandırıyor. Biz, bu durumu çeşitli cihazlarla gerçekleştirdiğimiz incelemelerde tespit ediyoruz. Yurttaşlar, kargo teslim tutanaklarına imza attıklarını sanıyorlar fakat altına konumlandırılan senede farkına varmadan imzasını atmış oluyorlar. Yurttaşlar, belgenin arkasını, önünü kontrol etmeli, imzalarını ondan sonra atmalı."

Türkiye sınırlarını aştı...

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) Kriminal Daire Başkanlığı çatısı altındaki Belge İnceleme Şube Müdürlüğü, belge, el yazısı imza sahteciliği, makine yazıları ve tahrifat inceleme alanlarında yurttaşlara hizmet veriyor.

TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından da akredite edilen laboratuvar, dünya çapındaki deneylere iştirak ederek, adını ülke dışında da duyurmayı başardı.

Yorumlar (0)