Devlet Tiyatroları 121 personel alacak: Yazılı ve sözlü sınav yok!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, sadece KPSS'den alınan puana bakılarak 121 sözleşmeli personel alacak. Alım için sözlü ve yazılı sınav yapılmayacak. İşte başvuru şartlarıyla ilgili detaylar...

YAŞAM 16.01.2023, 10:15 17.01.2023, 09:44 Hakan Öksüz
Devlet Tiyatroları 121 personel alacak: Yazılı ve sözlü sınav yok!

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün sözleşmeli personel alımı ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre KPSS puan sıralaması dikkate alınarak 121 sözleşmeli personel istihdam edilecek. Alımlar için yazılı ya da sözlü sınav düzenlenmeyecek.

Hangi kadrolara alım yapılacak?

KPSS puanına göre alınacak sözleşmeli personeller, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde görevlendirilecek. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde büro personeli, temizlik görevlisi, bahçıvan, aşçı, şoför ya da koruma ve güvenlik görevlisi olarak görev yapmak isteyenlerin hangi şartları sağlamaları gerektiği de açıklandı.

KPSS'den en az 60 puan almak gerekiyor

Başvuru yapacak adayların, 2022 yılında düzenlenen KPSS'den en az 60 puan almaları gerekiyor. KPSS (B) grubundan alınan puanlara göre kadrolara yerleştirme yapılacak. Ön lisans mezunları KPSSP93, lisans mezunları KPSSP3 ve ortaöğretim mezunları da KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almak zorunda.

Başvurular ne zaman?

Başvurular tamamlandıktan sonra KPSS puanları dikkate alınarak en yüksek puandan başlanmak üzere alım yapılacak. 121 aday, asil sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Bu sayının 3 katı kadar da yedek aday seçilecek. Başvurular, 16 Ocak gününden sonra 15 gün içinde https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr sitesinden yapılabilecek. Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar www.devtiyatro.gov.tr üzerinden duyuruldu.

Yorumlar (0)