Develer tellal iken...

Bir zamanlar iğne atsan yere düşmez dedirten Kapadokya, korona günlerini sessiz geçiriyor. Ramazan bayramına kimsesiz giren Kapadokya'da "bir zamanların Ramazan bayramları" adeta masal girizgâhlarında geçen "Devlet tellal iken, pireler berber iken..." denilerek anılacak duruma geldi.

YAŞAM 25.05.2020, 14:03
Develer tellal iken...

Türkiye'nin, doğal, kültürel ve tarihî güzellikleriyle ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle en sakin bayramını yaşıyor.

Dinî ve millî bayramlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı durumundaki Kapadokya'da, bu bayram uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle sessizlik dikkat çekiyor.

Turistlerin en çok ziyaret ettiği alanların başında gelen Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri, Paşabağı mevkisi, Uçhisar ve Ortahisar kaleleri ile özellikle bayram tatillerinde vatandaşların ilgi göstermesi sebebiyle kontrollü geçişe izin verilen Avanos ilçesindeki tarihi asma köprü, en sakin bayramını geçiriyor.

Hareketliliğin minimuma indiği bölgede, sahipleri tarafından otlanmaları için araziye bırakılan atlar ve sokak hayvanları ise sessizliğin tadını çıkarıyor.

Kapadokya'ya 2019 yılında Ramazan Bayramı tatilinde 122 bin 82, mayıs ayı boyunca ise 333 bin 655 kişi gelmişti.

Yorumlar (0)