Dev yolcu uçağı Saros'ta batırılıyor!

Saros Körfezi'nde Airbus A330 tipi yolcu uçağı, kıyıdan 1 mil açıkta batırılmaya başlandı. Yolcu uçağı batırılma projesi ile dalış turizmine katkı sağlamak amaçlanıyor.

YAŞAM 14.06.2019, 15:26 14.06.2019, 15:29
Dev yolcu uçağı Saros'ta batırılıyor!

Edirne'nin İbrice Limanı'nda Airbus A330 tipi yolcu uçağı, kıyıdan 1 mil açıkta batırılmaya başlandı. Yolcu uçağı batırılma projesi ile dalış turizmine katkı sağlamak amaçlanıyor. 

1995 yılında ilk seferini yapan ve geçen sene de emekliye ayrılan Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) desteğiyle mart ayında 6 tırla parçalar halinde Antalya'dan Keşan'a getirilmişti.

Önceki gün gövde montajı tamamlanan uçak, hava yastıkları üzerinde batırılacağı 1 mil açığa tekneyle çekildi.

Uçağın üzerindeki hava yastıkları, kontrollü olarak dalgıçlar tarafından kesilerek batırılmaya başlandı. Önce kanat kısmı suya girmeye başlayan uçağın yaklaşık 2 saat içerisinde planlandığı üzere 30 metre derine oturacağı tahmin ediliyor. 

Daha önce yapay resif projesi kapsamında Saros Körfezi'ne çeşitli objeler ve Çanakkale Savaşları'nı temsil eden figürler bırakılmıştı.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) desteğiyle, 1995 yılında ilk seferini yapan ve geçen sene de emekliye ayrılan Airbus A330 tipi yolcu uçağı, mart ayında 6 tırla parçalar halinde Antalya'dan Keşan'a getirilmişti.

Yorumlar (0)