Dev yılan torunlarına saldırınca tüfekle vurdu

Sinop'ta 4 metre uzunluğunda yılan, bir evin bahçesinde oynayan çocuklara saldırdı. Yılanı gören yaşlı adam tüfekle yılanı vurdu.

YAŞAM 29.05.2020, 15:06 29.05.2020, 23:00
Dev yılan torunlarına saldırınca tüfekle vurdu

Sinop'ta 4 metrelik yılanın torunlarına saldırdığını gören yaşlı adam, tüfekle ateş ederek yılanı öldürdü.

Olay, Sinop ili merkezine bağlı Mertoğlu köyünde yaşandı. Alınan bilgilere göre 64 yaşındaki Recep Gördal isimli vatandaşın bahçesine yaklaşık 4 metre boyunda bir yılan girdi. Dev yılan, o esnada evin bahçesinde oyun oynayan torunlarının üzerine giderek ısırmak istedi. Yılandan önce çığlık atarak kaçmaya çalışan torunlarını gören Recep Gördal, dikkatlice baktığında dev yılanı fark etti ve hemen içeri girerek tüfeğine sarıldı. Tüfekle birlikte dışarı fırlayan yaşlı adam yılana nişan alarak ateş etti. Recep Gördal'ın ateş ettiği fişeklerin isabet etmesiyle yılan etkisik hâle geldi.

64 yaşındaki Recep Gördal, aslında yılanı öldürmek istemediğini ancak yılanın kaçmak yerine daha da yaklaştığını görünce torunlarına zarar vereceğinden endişe ederek vurmak zorunda kaldığını belirtti.

Yılanı ilk gördüklerinde çok korktuklarını anlatan Recep Gördal, ilk olarak torunlarının çığlık çığlığa kaçıştığını gördüğünü, hemen peşlerinde de kafasını yerden yaklaşık 1 metre yükseğe kaldırmış bir yılan gördüğünü söyledi. Yılanın torunlarının peşinden gelmeye devam ettiğini belirten dede Recep Gördal, hemen eve girerek tüfeğini aldığını ve yılanın kaçması için önüne doğru ateş ettiğini kaydetti. Ateş ettikten sonra kaçmak yerine yılanın daha da hızla saldırmaya devam ettiğini ifade eden yaşlı adam, bu kez tüfeğini doğrudan yılana hedef aldığını ve kafasına doğru ateş ettiğini bildirdi.

"Biz köylüyüz, çok yılan görürüz ama dokunmayız. Sonuçta onların da canı var." diyen Recep Gördal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Doğanın dengesini sağlıyor bu hayvanlar. Bahçelerimizde bulunan ve her şeye zarar veren fareleri yiyerek bir dengenin önemli parçası oluyorlar. Ama bu yılan gerçekten de çok farklıydı. Normalde yılanlar insanları görünce kaçarlar. İnsanların bulunduğu yerlere de kolay kolay gelmezler. Ama bu yılan çok saldırgandı. Ben kaçsın diye uğraştıkça üzerimize geldi. Bir kez daha saldırınca da kendimizi korumak için vurmak zorunda kaldık. Gözlerimin önünden gitmiyor o saldırma anları. Aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor. 64 yaşındayım. Ömrümüz bahçelerde, tarlalarda geçti. O kadar çok yılan gördük ama böyle bir yılanla ilk kez karşılaşıyorum."

sinop mertoğlu köyü 4 metre uzunluğundaki yılan recep gördal

Yorumlar (1)
Vanlı 4 yıl önce
Wow Allah korumuş çocukları. Geçmiş olsun Sinop