Dev dalgalar arasında kalan kedinin mucize kurtuluşu 

Kocaeli’de etkili olan fırtına sebebiyle yükselen deniz suyu çok sayıda teknenin batmasına, sahilin sular altında kalmasına sebep oldu. Teknelerini kurtarmak için sahile giden vatandaşlar dev dalgalar arasında kalan kediyi görünce önceliklerini minik canlıya verdi.  

YAŞAM 30.11.2021, 14:17 01.12.2021, 09:11
Dev dalgalar arasında kalan kedinin mucize kurtuluşu 

Kocaeli şehrinde etkili olan lodos, Darıca ve Gebze başta olmak üzere hemen hemen tüm ilçeleri etkisi altına aldı. Gün boyu etkisini sürdüren fırtına hali ile birlikte deniz seviyesinde yükselme görüldü. Dev dalgalar tekneleri yuttu, dev palmiyelerin boyuna ulaştı. Sahili dolduran dalgaları gören tekne sahipleri ve balıkçılar, teknelerini kurtarmak için sahile koştu. Çok sayıda teknenin batarken bazıları da vatandaşlar tarafından kurtarıldı. 



Dalgalardan korkan kediye şefkat gösterdiler 

O sırada sahilde bulunan bir kedi dikkatlerini çekti. Fazlaca korktuğu bilinen kediyi dalgalara kapılmaktan son anda kurtaran vatandaşlar, bitkin düşen ve ıslanan hayvanı güvenli alana götürdü. Kediyi görür görmek kurtarmak için mücadele verdiklerini belirten Hakan Kara, olayı şu şekilde anlattı: “Kedi, dalgaların arasındaydı. Herhalde yavruları vardı ama onları bulamadık. Neyse ki bu kediyi kurtarabildik. Şimdi zabıtaya haber vereceğiz. Böyle durumlarda sağ olsunlar gelip ilgileniyorlar. Kedimiz çok korkmuş. Şu anda hala tedirgin. Tekneleri kurtarmaya geldik, onları kurtarırken bunu kurtarmak nasip oldu.” 



“Bu kadar yoğun dalgayı ilk kez görüyorum” 

Teknesini dalgaların arasından çekmeye gelen İbrahim Uçar: “Tekneme bakmaya geldim. Şu anda hava çok kötü. İlk kez bu kadar yoğun bir dalga gördüm. Tekneyi göremedim, hiçbir şekilde gözükmüyordu. Aşırı yoğun dalga var. Nasıl olacak bu işler bilmiyorum. Teknemin durumunu da bilmiyorum. Bu şekilde bir yere gitmek imkansız, yalnızca uzaktan izliyorum.” 

Yorumlar (0)