Deterjan Pazarı soruşturmasında 2 tutuklama

3 katı kazanç vaadi ile 10 bin vatandaşın dolandırıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen "Deterjan Pazarı" saadet zinciri soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı, 6 kişi serbest bırakıldı.

YAŞAM 16.08.2022, 08:55 16.08.2022, 16:26
Deterjan Pazarı soruşturmasında 2 tutuklama

Ankara Kahramankazan ilçesindeki fabrikayla, vatandaşları dolandırdığı iddia edilen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Ağustos'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri sona erdi.

8 şüpheli adliyeye sevk edilmişti

Aralarında şirket sahibi Süleyman Kocabaş'ın da bulunduğu 8 şüpheli sağlık kontrolünden sonra Kahramankazan Adliyesine gönderildi.

Adliyeye gönderilen Kocabaş'ın da aralarında yer aldığı 8 şüpheliden 2'si tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla ve toplamda 6 kişi serbest bırakıldı. 

200'e yakın şikayet başvurusu

Öte yandan soruşturma çerçevesinde şüphelilerin faaliyetlerine yönelik Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Ticaret Bakanlığının raporlarında, Süleyman Kocabaş tarafından kurulan sistemin ticari faaliyet çerçevesinde olmadığı belirtildi.



Soruşturma kapsamında yaklaşık 200 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne başvuru yaparak şikayetçi oldu.

Yaklaşık 1 sene önce "tozu satın alın, yoğurup banyo topu haline getirin, kuruttuktan sonra 3 katı fiyatına bize satın" sloganlarla ismini duyuran şirket, kendilerine ham madde kapsamında ödeme yapanlara üretim için çeşitli kimyasallar gönderdi.

İlk başta 30 gün içinde kurutularak üretilen ürünleri 3 kat yüksek fiyata alan firma, talebin artmasıyla birlikte sabun topunun "kuruma" süresini 90 güne yükseltti. Böylece 1 yıl içinde sisteme üye olan kişi sayısı 40 bini buldu.

Yorumlar (0)