Dershaneye gitmedi, LGS'deki bütün soruları doğru yanıtladı!

LGS'ye hazırlanırken dershane ve özel kurs desteği almayan Mert Deniz Genç, bütün soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Öğrenci arkadaşlarına öneride bulunan LGS birincisi Genç, "Yıpratıcı çalışmalarına gerek yok. Ben sadece düzenli ve planlı çalıştım." dedi.

YAŞAM 05.07.2022, 11:21 05.07.2022, 16:59 Hakan Öksüz
Dershaneye gitmedi, LGS'deki bütün soruları doğru yanıtladı!

1 milyondan fazla öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 5 Haziran'da yapılmıştı. LGS tercihleri, dün itibarıyla başladı. Tercihlerin 20 Temmuz'a kadar süreceği, yerleştirme sonuçlarının ise 25 Temmuz'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacağı bildirildi. 

500 tam puan aldı

Milyonlarca öğrenci, LGS'ye daha iyi hazırlanabilmek için dershanelere gitti, özel dersler aldı. Bu süreçte dershaneye yazılmayan ve herhangi bir özel destek almayan öğrenciler de vardı. Kırıkkale'de yaşanan Mert Deniz Genç, o öğrencilerden biriydi. Herhangi bir özel destek almadan eğitimine devlet okulunda devam eden Mert Deniz Genç, azimli çalışmasıyla LGS'de 500 tam puan alarak 193 Türkiye birincisinden biri oldu.

TOKİ Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıtkı Ortaokulu mezunu Mert Deniz Genç ile ailesi, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu tarafından ağırlandı. Genç ile bir süre sohbet eden Hayati Telefoncu, daha sonra öğrenciye tablet ve kitap hediye etti.

"Yıpratıcı çalışmalarına gerek yok"

LGS'deki başarısıyla ilgili konuşan 8'inci sınıf öğrencisi Genç, "Ben dershaneye gitmedim, evde çalıştım. Arkadaşlarıma bazı önerilerim var. Yıpratıcı çalışmalarına gerek yok. Ben sadece düzenli ve planlı çalıştım. Çok mutluyum. Derste anlatılanlara odaklandım. Haftada 1000 soru çözmeye çalıştım. Bunu sadece planlı çalışarak gerçekleştirdim." dedi.

Anne Gülşah Genç, oğlunun çalışma düzenini anlattı

14 yaşındaki LGS birincisi oğlunun başarısının, kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Gülşah Genç, "Öğretmeniyle beraber bir çalışma planı oluşturmuşlardı. Okuldan çıkıp eve gelince bir süre dinleniyordu. Daha sonra çalışmaya geçiyordu. Çalışma programında hedeflenen soru sayısını her seferinde tutturdu. Hafta sonlarında daha yoğun şekilde çalıştı. Okuldaki öğretmenlerinin desteği ve kendi azmiyle bu başarıyı elde etti." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)