Dereli yeniden inşa ediliyor: Afetzede konutlarında sona yaklaşıldı 

2020 senesinde Giresun Dereli’de yaşanan büyük ölçekli sel felaketi, yüzlerde kişinin evsiz kalmasına sebep olmuştu. Cumhurbaşkanlığı tarafı ise verdiği emirle Dereliler için yeni konutların inşa edilmesine önayak olmuştu. Felaketin üzerinden geçen yaklaşık bir senenin ardından afetzedelerin yeni evlerine kavuşmalarına oldukça az kaldı. 

YAŞAM 23.05.2021, 13:50 24.05.2021, 13:45
Dereli yeniden inşa ediliyor: Afetzede konutlarında sona yaklaşıldı 

Giresun Dereli’de 2020’de yaşanan sel felaketi, yüzlerce kişiyi evsiz bırakmıştı. Evlerin, eşyaların, köyün kullanılamaz hale geldiği ve hayvanların telef olduğu sel, ülke genelinde büyük yasa sebep olmuştu.

Sel felaketinden arındırılan bölgede hasar tespit çalışmalarında bulunan yetkililer, hasarlı iş yerlerinin ve konutların yıkımını yaptırmış ve bölge halkına, yeni yerleşim yeri ve işyeri kurulacağı hakkında söz vermişti.



Yaklaşık bir senenin ardından bölgede inşa edilmesi planlanan konutların büyük çoğunluğu tamamlandı. Afetzedeler için Sütlüce’de inşa edilen 14 konut, yakın zamanda kullanılmak için hazır. Mahallede bazı çalışmaların ve çevre düzenlemelerinin yapılması, kalan 82 dükkan ve 71 konutun inşaatının da tamamlanmasının ardından mağdur olan herkesin bölgeye taşınması sağlanacak.



Yeni Dereli Projesi’ne çeyrek var

“Yeni Dereli Projesi” olarak geçen projede konutların, iş yerlerinin yanı sıra gezinti alanı, bahçe, egzersiz alanı ve kamu binaları da bulunuyor. Yüzde 80 oranında tamamlanan inşaatta, afetzedelerin Ağustos 2021 döneminde bölgeye yerleşmesi bekleniyor.



Ödenekler AFAD’dan geldi

AFAD tarafından sağlanan ödenek ve Cumhurbaşkanlığı ile TOKİ önderliğinde yapılan binaların yanında köy evleri de tamamlanmış durumda. Biten ve devam eden inşaat bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Atıcı, ilçe merkezinde bulunan Akkaya Köprüsü’nün tamamlandığını ve gelecek ay içinde kullanıma açılacağını bildirdi. 

Yorumlar (0)