Depremzedelere gönderilen notlar duygulandırdı: "Acınız acımızdır"

Elazığ’da 24 Ocak günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, İzmit'te başlatılan yardım kampanyası kapsamında birçok koli toplandı. Kolilerden çıkan notlar ise duygulandırdı. Notlarda, "Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince yanınızdayız. Acınız acımızdır" gibi ifadelerin kullanıldığı görüldü.

YAŞAM 27.01.2020, 17:27 27.01.2020, 17:31
Depremzedelere gönderilen notlar duygulandırdı: "Acınız acımızdır"

Elazığ'da merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından İzmit Belediyesi tarafından depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. 

Kampanya halk tarafından yoğun ilgi gösterilirken, yardım kolilerine yerleştirilen notlar duygulandırdı. 

Notlarda "Sizleri en iyi biz anlarız. 17 Ağustos 1999 depremini yaşadık. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince yanınızdayız. Acınız acımızdır" gibi ifadelere yer verildi. Eşyalar, notlarla birlikte Elazığ’daki deprem mağdurlarına iletilecek. 

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Alp, toplanan yardımlara ilişkin açıklamada bulundu. 2 gündür İzmit halkı tarafından yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayan Alp, "Bu kadar ilgiyi bekliyorduk ama bu kadar duygu dolu, bu kadar gözyaşlarıyla geçireceğimiz zamanlar olduğundan biz de habersizdik." dedi. 

"Küçük çocukların yazdığı mektuplar duygulandırdı"

Alp, özellikle küçük çocuklar tarafından yazılan mektuplar, oyuncakların arasına ve kitapların arasına iliştirilen mektupların duygulandırdığını aktararak, "Her birinin verdiği mesaj, ‘Biz de bunların hepsini yaşadık. Sizi çok iyi anlıyoruz. Benim bugün oyuncağa ihtiyacım varsa, eminim senin de ihtiyacın vardır. Ben bugün gülüyorsam, senin de gülmeye ihtiyacın vardır’ mesajıydı." diye konuştu. 

"İzmit'in bu kadar duyarlı bir kent olması şaşırtmamalı"

İzmit’te iyiliğin virüs gibi yayıldığını vurgulayan Alp, "Hepimize bulaşıyor. Sevgi dilini kullanmaya başladık. Gölcük depremini çok yakından yaşayan bir kent olarak İzmit’in bu kadar duyarlı bir kent olması bizi şaşırtmamalı. İyi organize olduğumuzu düşünüyorum. Tabi ki tekrar böyle bir afet yaşamayalım, ama eğer yaşanırsa da kendimizi de test etmiş olduk." ifadelerini kullandı. 

"İnsanoğlu her şeye dayanabiliyor"

Alp, depremin her şeyin sonu olmadığını kaydederek, "Aslında depremi ilk yaşadığımız anda dünyanın sonunu ve her şeyin bittiğini düşünüyoruz. Ama bundan belli bir zaman sonra, geçtikten sonra fark ediyoruz ki insanoğlu o kadar kuvvetli ki her şeye dayanabiliyor." şeklinde konuştu.

"Eminim onlar da tekrar toparlayacaklar"

Tekrar felaketin üzerine bile bir düzen kurulabildiğine dikkat çeken Alp, "Eminim onlar da tekrar toparlayacaklar. Artılarıyla, eksileriyle hayatlarımızı hepimiz gözden geçirirken onlar bir kademe daha fazla geçirecekler. Zor bir dönem başlayacak onlar için ama geçmeyecek ya da bitmeyecek bir dönem değil. Bugün burada, 20 yıl sonra, belki o günleri tekrar anarak biz geçiriyoruz. Bu depremi daha deneyimli ve daha bilinçli olarak atlatacağımızı düşünüyorum." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)