Depremzedelere bir yardım eli de Sinop'tan!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sinop İl Müdürlüğü tarafından depremzedeler için başlatılan kampanya dâhilinde yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır İzmir'e gönderildi. 

YAŞAM 09.11.2020, 12:50
Depremzedelere bir yardım eli de Sinop'tan!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen ve 115 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 6.6 büyüklüğündeki depremin etkileri hala sürüyor. İzmir'de bulunan depremzedelere yardım eli uzatabilmek için Sinop Valiliği harekete geçti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sinop İl Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya dâhilinde yardım malzemeleri toplandı. Söz konusu yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, İzmir'de bulunan depremzedelere yollandı. 

Sinop Vali Vekili Orhan Gazi Karakaş, söz konusu tırların İzmir'e gönderilmesi için gerçekleştirilen programda önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Vekili Karakaş, 6.6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle yaşamını yitiren 115 vatandaşa Allah'tan rahmet diledi. 

Yaralılara da acil şifa dileklerini ileten Karakaş, söz konusu depremden sonra Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğine dikkat çekti.

Karakaş, İzmirli depremzedelerin yaralarını sarmanın güç olduğunu vurgulayarak, 115 kişinin yaşamını yitirdiğini, kimilerinin ailelerini, kimilerinin ise diğer yakınlarını kaybettiğini hatırlattı.

Sinop'un her zaman İzmir'in yanında olduğunu kaydeden Karakaş, vatandaşların topladığı yardımların afet bölgesine gönderildiğini söyledi.

Karakaş, İzmirlilerin yaralarının birlik ve beraberlik içerisinde sarılmasını dileyerek, yardım kampanyasında katkısı olan herkese Sinop Valiliği adına teşekkürlerini sundu. 

Daha sonra battaniye, gıda ve temizlik ürünlerinin bulunduğu 2 tır, İzmirli depremzedeler için yola çıktı.

Yorumlar (0)