Depremzedeler konteynerlere yerleşiyor

Elazığ'da Doğukent Mahallesi'nde ilk etapta tamamlanan 500 konteyner eve aileler yerleşmeye başladı.

YAŞAM 24.02.2020, 08:49
Depremzedeler konteynerlere yerleşiyor

Elazığ'da depremzedeler, geçici barınmaları amacıyla kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleşmeye başladılar.

Merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Depremzedelerin kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici barınmalarını sağlamak için Elazığ'ın Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent, Hankendi mahalleleri ile Sivrice ilçesinin Gölbaşı mevkisinde 4 bin 806 konteyner kurulması için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

Doğukent Mahallesi'nde 900 konteynerden 500'ünün kurulumu yapıldı.

Kurulumu tamamlanan konteynerlere ailelerin yerleştirilmesine başlandı.

Aileler için konteynerlere AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından gıda kolileri de bırakıldı. 

Konteynerlere yerleşen ilk aile, Erdal Dal ve Seda Dal çifti oldu.

"Bu kadar kısa sürede... Muhteşem"

Erdal Dal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, depremde ağır hasar görmesi sebebiyle evlerini boşalttıklarını kaydetti.

Erdal Dal, "Eşyalarımızı bile doğru düzgün çıkaramadık. Deprem sonrasında kalacak yerimiz de yoktu. Kayınvalidemlerde kaldık ancak onların da evlerine yıkım kararı çıktı. Daha sonra akrabalarda birkaç gün idare ettik." diyerek, konteynere yerleşmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Erdal Dal, "Çok güzel bir ortam kurulmuş. Tam bir aile ortamı. Konteynerler çok güzel, kullanışlı. Allah devletimizden razı olsun. Bu kadar kısa sürede kurulması, teslim edilmesi muhteşem." ifadelerini kullandı.

Seda Dal ise depremin ardından yaşadıkları zor süreçte kendilerine yardımcı olan yetkililere müteşekkir olduklarını belirterek, "Devletimiz, bakanlarımız her şeyi yaptı. Anahtarımızı teslim aldık. En azından başımızı sokabileceğimiz bir yuvamız var. Allah razı olsun hepsinden." dedi.

Depremzede Müslüm Apaydın ise konteynerleri çok beğendiğini ifade ederek, "Allah devlete zeval vermesin. Memnunuz, canımız sağ çok şükür." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)