Depremzedeler için yapılan köy evlerinde yaşam başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedelerin köy evlerine kavuştuğunu duyurdu.

YAŞAM 23.05.2023, 12:11 Şeyda Gül
Depremzedeler için yapılan köy evlerinde yaşam başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Nurdağı ilçesinde depremzedeler için hazırlanan köy evlerinin yapımının tamamlandığını duyurdu. Depremzedelerin köy evlerine yerleştiği anların görüntülerini paylaşan bakan Kurum, “Onlar en iyisine layık. Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız” ifadelerini kullandı.

Videoda depremzede görüşlerine de yer verildi

Felaketten sonra devletin evi kısa sürede tamamladığını ifade eden videodaki bir depremzede “Eşya, koltuk televizyon gibi her şeyi güzel bir şekilde teslim etti” dedi.

“Bir eve ne gerekiyorsa onu verdiler” ifadelerini kullanan başka bir depremzede ise beyaz eşyalarının, oturma grubunun, yatak odasının ve çocuk odasının var olduğunu ifade etti.

Devlet mucizeyi gerçekleştirdi

45 günde ev yapmanın mucize olduğunu söyleyen yeni evine yerleşen bir diğer depremzedeyse “Çok mutluyuz, Devlet de bir mucizeyi gerçekleştirdi gerçekten” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)