Depremzede 16 bebek Ankara'ya getirildi

Cumhurbaşkanlığına ait olan uçak, depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş'tan, refakatçileri olmayan 16 bebeği aldı ve başkent Ankara'ya getirdi.

YAŞAM 08.02.2023, 22:00
Depremzede 16 bebek Ankara'ya getirildi

Depreme ilişkin çalışmalarda kullanılmak üzere tahsisi sağlanan Cumhurbaşkanlığına ait uçak, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu bölgelere hem yardım malzemeleri ve sağlık personellerini taşıdı hem de bölgedeki son durumu kritik olan yaralıları tedavi edilmeleri için başkente ulaştırdı.



Genel sağlıkları iyi

Uçaktaki son yolcular ise deprem noktalarında refakatçisi olmayan talihsiz bebeklerdi. 0-1 yaş aralığında oldukları öğrenilen 16 bebek, Kahramanmaraş'tan alındı ve Ankara'ya nakledildi.

Bebekler Esenboğa Havalimanına inen uçaktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında görev yapan bakıcı annelerce alınarak Etlik Şehir Hastanesine getirilmek üzere ambulanslara getirildi.

Bebeklerin uçaktan teslimi esnasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yetkililer de hazır bulundu.

Genel sağlıklarının iyi olduğu belirtilen bebekler, ilk kontrollerinin akabinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan çocuk kuruluşunda bakım altında tutulacak.



İki 'Enkaz bebek' de korumaya alındı

Ankara'ya getirilen 16 bebeğin üzerinde kimliklerinin belirlenmesini kolaylaştıracak birtakım bilgiler de yer aldı.

Deprem enkazından kurtarıldığı öğrenilen iki bebeğin adları bilinmediğinden dolayı üzerlerinde bu bilgiler haricinde 'Enkaz bebek' ifadesine de yer verildiği gözlendi.

Deprem esnasında Kahramanmaraş'taki sağlık merkezlerinde, refakatçileri olmadan tedavileri devam eden diğer 14 bebeğin de ailelerine ulaşılamadığından dolayı Ankara'da koruma altına alındığı kaydedildi.

Yorumlar (0)