Depremler yeni 'gölet' oluşturdu

Hatay'a bağlı Payas ilçesi hudutlarından geçen Akçay Deresi'nin önünün 'yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan depremlerde kopan toprak ve kaya parçalarıyla kesilmesi neticesinde bölgede gölet meydana geldi.

YAŞAM 11.03.2023, 19:23
Depremler yeni 'gölet' oluşturdu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, dağlık alanlarda heyelana yol açtı.

Payas ilçesindeki Sincan Mahallesi hudutlarındaki dağlık bölgede yüksek rakıma sahip bir dağın zirvesinden kopan devasa kütle, Amanos Dağları'nda doğan ve Payas Vadisi'ne uzanan Akçay Deresi'nin önünde bir set oluşturdu.

Depremlerin yaşandığı 6 Şubat'tan beri biriken su, burada ağaçların arasında bir gölete dönüştü.



"Derinliği 20 metreyi buldu"

Sincan Mahallesi'nde ikamet eden Resul Kara, basın mensuplarına, depremlerin ardından gördükleri manzara karşısında çok şaşırdıklarını kaydetti.

Akçay Deresi'nin hemen önünde heyelanın set oluşturduğunu aktaran Kara, "Dağdan devasa bir parça kopmuş. Orası, çok derin bir çaydı. Dağdan devrilenler de bu dereyi kapatmış. Bundan ötürü de su birikmiş. Gördüğümüzde çok şaşırdık." ifadelerine yer verdi.

Kara, göletin uzunluğunun 300, derinliğinin 20 metreyi bulduğunu dile getirerek, "Depremin ne denli büyük olduğunu çok daha iyi bir şekilde anladık. Buraya artık 'Deprem Göleti' ya da 'Akçay Göleti' diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)