Depremin yol açtığı heyelan mezrayı yuttu

Malatya'ya bağlı Doğanşehir ilçesinde, Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 şiddetindeki ilk depremin akabinde oluşan heyelan sebebiyle 500 metre aşağıya kayarak yıkılan 15 haneli mezra havadan kayda alındı.

YAŞAM 08.03.2023, 18:15
Depremin yol açtığı heyelan mezrayı yuttu

'Yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan ve 11 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde kırsal mahalleler ve köylerde de büyük yıkım oluştu.

Doğanşehir'e 38 kilometre mesafede olan ve Adıyaman hududunda yer alan Karanlıkdere Mahallesi'ndeki İncirli mezrasında ikamet eden yurttaşlar, 6 Şubat'ta 7,7 şiddetindeki ilk depremin akabinde ikinci bir afeti daha yaşadı.

Depremlerden birkaç dakika sonra oluşan heyelan sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kadar aşağıya sürüklenen mezra enkaz yığını döndü.

200 keçinin, iki otomobilin, iki traktörün, ahırların ve evlerin toprak altında kaldığı mezra havadan görüntüledi.



"Gözlerimize inanamadık"

Muhtar Mustafa Kubat, basın mensuplarına, deprem sabahı güneşin doğmasıyla birlikte evlerin artık eski yerinde olmadığını gördüklerini dile getirdi.

Şiddetli sarsıntı sırasında güçlükle evlerinden çıkabildiklerini ve mezrada güvenli bir yere geçtiklerini kaydeden Kubat, şöyle konuştu:

"Depremden birkaç dakika sonra toprakta birdenbire kanallar açıldı ve tepeler meydana geldi. El ele tutunduk ve birbirimizi kurtarmaya çabaladık. Mezranın üstündeki dağın yarısı aşağıya kaydı. Gözlerimize inanamadık. Evlerin izini dahi bulamıyoruz. Maddi kaybımız fazla fakat çok şükür ki canımıza bir şey gelmedi."



"Yerden değişik sesler geldi"

Köy sakinlerinden Mehmet Kubat (35) ise depremin akabinde ailesiyle birlikte dışarıya güçlükle çıkabildiklerini, o esnada sarsıntı sebebiyle yürümekte zorluk yaşadıklarını ifade etti.

Depremin akabinde uğultunun uzun bir müddet devam ettiğini kaydeden Kubat, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Depremden sonra yerden gelen sesler bir süre kesilmedi. Deprem bitmişti ama yerden sesler geliyordu. Yer yarıldı, tepeler oluştu, değişik hareketler oldu. Dağdan toprak koptu ve evleri yuttu."

Yorumlar (0)