Depremin sembol ismi Buse, mutluluğa ‘evet’ dedi

İzmir’de yaşanan deprem felaketinin sembol ismi haline gelen Buse Hasyılmaz, ömür boyu mutluluğa ‘evet’ diyerek dünyaevine girdi.

YAŞAM 05.03.2021, 17:15 06.03.2021, 16:07
Depremin sembol ismi Buse, mutluluğa ‘evet’ dedi

Depremin ardından kaldığı enkaz altındayken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı telefon görüşmesiyle depremin sembol ismi olarak hafazılarda yer alan Buse Hasyılmaz, Nurullah Yalçın ile nikâh masasına oturdu.

30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sırasında diş kontrolü için gittiği Rıza Bey Apartmanı’nın yıkılması sonu Buse Hasyılmaz enkaz altında kalmıştı. 

Enkaz altından Bakan Pakdemirli ile telefonda konuşmuştu

Buse Hasyılmaz arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada enkaz altından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla konuşmuş, Pakdemirli'ye, "Ben kedi sesi çıkarayım, siz de köpekleri salın beni bulsun" sözleri ile depremin simge ismi haline gelmişti.
Hasyılmaz, 9,5 saat süren arama kurtarma çalışmalarının ardından enkaz altından çıkarılarak hayata döndürülmüşü.

Depremin ardından enkaz altından çıkarıldıktan 5 ay sonra Buse Hasyılmaz Nurullah Kılıç ile İzmir’in Bornova İlçesi’nde evlendi. Şehit cenazelerinden dolayı Bakan Bekir Pakdemirli, nikâha katılamazken, kendisini düğün merasiminde eşi Ahu Pakdemirli temsil etti. Çiftin nikâh şahitliğini ise Bakan Bekir Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli ile Levent Maden yaptı.

Yorumlar (0)