Depremin merkez üssü Pazarcık'ta deprem konutlarının inşası sürüyor

6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından 11 kent enkaza dönüştü. Depremin merkez üssü olan Pazarcık’ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle temeli atılan binaların inşa işlemleri devam ediyor.

YAŞAM 26.05.2023, 15:23 28.05.2023, 09:30
Depremin merkez üssü Pazarcık'ta deprem konutlarının inşası sürüyor

Türkiye, 6 Şubat günü depreme uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremler 11 kenti enkaza dönüştürdü. Bu noktada binaların yeniden inşası TOKİ aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın ilçesi olan Pazarcık’a bağlı Bağdınısağır Mahallesi'nde konutlarda çalışmalar sürüyor.

“Kalıcı konutlar ve köy evleri için planlamalar yapıldı”

4 bin kalıcı konut ve 1500 köy tipi evin inşasına başlandığına işaret eden Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, "Bağdınısağır Mahallesi'nde çalışmalar sürüyor. İlçemizde TOKİ ilk kısımda 4 bin kalıcı konutun çalışmalarını sağladı. Bunlar içerisinde 2 bin 650 kalıcı TOKİ konutlarının ihalesi yapıldı. Müteahhit şirket, hızlı bir şekilde çalışma sağlıyor. Bu kalıcı TOKİ konutlarının kaba inşaatları da tamamlandı. 7 ay gibi kısa bir sürede bu konutlar depremzedelere verilecek. Köy kalıcı deprem evleri için ise ilçemizde 1500 kadar kalıcı köy evi planlanıyor” dedi.

Yorumlar (0)