Depreme ameliyatta yakalanan doktor: Kör olma riski vardı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depreme katarakt ameliyatı sırasında yakalanan Opr. Dr. Safiye Küçükgül, hastanın gözünün açık olduğunu ve ameliyatın yarıda bırakılması halinde kör olma tehlikesinin bulunduğunu, bu nedenle ameliyatı tamamladığını söyledi. 

YAŞAM 07.11.2020, 10:01
Depreme ameliyatta yakalanan doktor: Kör olma riski vardı!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra başlatılan arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. 114 vatandaşın yaşamını yitirdiği deprem sırasında neler yaşandığına dair görüntüler ortaya çıkmaya başladı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül, söz konusu depreme katarakt ameliyatı sırasında yakalandı. 

Kent Hastanesi'nde çalışan Opr. Dr. Küçükgül, 63 yaşında olan Peyami Nalıncı'nın sağ gözünde katarakt olduğunu belirterek, kendisine lens uygulanacağını, bu nedenle ekibiyle beraber saat 14.45 sularında ameliyata başladığını söyledi.

Opr. Dr. Küçükgül, lokal anestezi uygulanan hastanın şuurunun açık olduğunu kaydederek, ameliyata başladıktan birkaç dakika sonra depremin meydana geldiğini ifade etti.

"Bina yıkılabilirdi"

Bugüne kadar hiç böyle bir deprem yaşamadığına dikkat çeken Opr. Dr. Küçükgül, o anda bir yerlerin yıkıldığını düşündüğünü, kendi bulundukları binanın da yıkılabileceği endişesiyle korkuya kapıldığını söyledi. 

"Doğru bir karar vermek zorundaydık"

Opr. Dr. Küçükgül, masanın ve mikroskopun yer değiştirdiğini görünce endişelendiğini ancak karşısında sorumluluğunu üstlendiği bir hastanın bulunduğunu belirterek, çok önemli bir an yaşadıklarını ve doğru bir karar vermek zorunda olduklarını belirtti.

"Kör olma riski vardı"

Hastasının gözünün açık olduğunu ve ameliyatı yarıda bırakmaları halinde kör olma riskinin bulunduğunu kaydeden Opr. Dr. Küçükgül, deprem sırasında ilk olarak kesici aletleri güvenli bir yere koyduğunu ve depremin sona ermesinin ardından ameliyatı sürdürdüğünü ifade etti.

"Ameliyatı sıkıntısız şekilde bitirdik"

Opr. Dr. Küçükgül, hem ekibinin hem de hastasının soğukkanlı bir tavır sergilediğini vurgulayarak, bu sayede katarakt ameliyatını sıkıntısız bir şekilde bitirdiklerini söyledi.

Ameliyatı ertelemeleri halinde ciddi sıkıntılarla karşılaşabileceklerini kaydeden Opr. Dr. Küçükgül, hem ekibinin hem de kendisinin gönlünün çok rahat olduğunu ifade etti. 

"Hiçbir şekilde paniğe kapılmadılar"

Katarakt hastası Peyami Nalıncı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ameliyathanede olduğunu ve ameliyattan önce kendisine sakinleştirici yapıldığını belirtti.

Deprem başladığında birilerinin masaya çarptığını düşündüğünü ancak eşyaların yere düşmesinin ardından deprem olduğunu fark ettiğini anlatan Peyami Nalıncı, doktorunun ve ekibinin hiçbir şekilde paniğe kapılmadığını söyledi.

"Doktoruma ve ekibine teşekkür ederim"

Peyami Nalıncı, doktorunun ameliyatı tamamladığını, daha sonra evine gittiğinde büyük bir deprem olduğunu anladığını belirterek, deprem nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Sevdiklerini kaybedenlere de başsağlığı dileklerini ileten Peyami Nalıncı, deprem sırasında ameliyatını başarılı bir şekilde tamamlayan doktoruna ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)